Pikap, SUV, pa hečbek – stiže treći model Teslinog izazivača

Novi američki proizvođač električnih automobila Rivian najavio je u kratkom periodu i svoj treći model.

Izvor: B92

Sreda, 05.12.2018.

17:35

Pikap, SUV, pa hečbek – stiže treći model Teslinog izazivača
Foto: Getty Images

Nakon pikapa i SUV-a, Rivian je otkrio da će njegovu porodicu modela prošitiri i hečbek verzija sa reli karakteristikama.

Rivian je nedavno imao uspešan debi na Sajmu automobila u Los Anđelesu sa dva potpuno električna automobila koji su dizajnirani da kombinuju pogon bez emisije štetnih gasova sa terenskim sposobnostima.

Kalifornijska kompanija zapošljava 600 osoba i renovira bivši Mitsubishijev pogon u Ilinoisu gde će pokrenuti proizvodnju od 2020.

"Proizvodi na kojima radimo govore o verziji avanture koju ćete imati kombinacijom vožnje na van asfalta i nivou funkcionalnosti koji je jedinstven i drugačiji od svih drugih automobila. Treće, četvrto i peto vozilo će možda biti drugačiji, treće će biti manjeg međuosovonskog rastojanja od ovih koje ste videli u L.A, mislite na njega kao na Rivianovo viđenje reli automobila. Sa velikim odstojanjem od tla", rekao je osnivač kompanije Robert "Ar Džej" Skarindž.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: