Galerija: Stigao je Gladiator

Povodom svetske premijere modela Gladiator, Jeep je objavio tehničke podatke i veliku galeriju fotografija svog novog pikapa.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.11.2018.

15:00

Galerija: Stigao je Gladiator

Posle prvih fotografija koje su "procurile" na Interent polovinom novembra, u prilici smo da vidimo novi Jeep Gladiator iz svih uglova.

Dugo najavljivani pikap, za koji se ranije spekulisalo da će nositi oznaku Scrambler, ipak je dobio oznaku Gladiator, poput istoimenog koncepta iz 2005. godine, odnosno serijskog modela iz 1960-tih.
Novi pikap američkog proizvođača terenskih i SUV vozila baziran je na modelu Wrangler, a biće dostupan u 4 nivoa opreme: Sport, Sport S, Overland i Rubicon.

Očekivano, Rubicon je najviše koncipiran za terensku vožnju od svih verzija Gladiatora, zahvaljujući dodatnim ojačanjima karoserije, specijalnom ogibljenju i posebnim 33 inčnim terenskim gumama, dok su kao opcija dostupni čelični branici.
Dužina pikapa je 5.181 mm, međuosovinsko rastojanje 3.480 mm, a dužina tovarnog prostora je 1.524 mm.

Odstojanje od tla iznosi 282 mm, napadni ugao 43,6 stepeni, a silazni 26 stepeni.
Gladiator može da prođe vodenu prepreku dubine 762 mm, a ovaj pikap je u stanju da preveze teret do 1.600 kg i da povuče prikolicu mase 3.470 kg.

Kada stigne u prodajne salone 2019. godine, Jeep Gladiator će biti ponuđen sa 3.6 V6 Pentastar benzincem snage 285 ks i maksimalnog obrtnog momenta od 352 Nm. Standardno, motor će biti uparen sa 6-brzinskim manuelnim menjačem, dok će 8-stepeni automatik moći da se naruči kao opcija.

Snaga se prenosi na sva 4 točka.
Dizel varijanta stiže 2020. godine i biće uparena isključivo sa automatskim menjačem. Jeep za sada nije objavio njene specifikacije, ali najverovatnije je reč o unapređenoj verziji 3.0 V6 EcoDiesel agregata koji pokreće Grand Cherokee.

Očekuje se da ovaj motor raspolaže sa 260 ks i 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta.
Jeep je novi Gladiator koncipirao kao praktično terensko vozilo, kod koga se krov delimično rasklapa, a vrata po potrebi demontiraju, dok se prednje vetrobransko obara na haubu, kao kod Wranglera.

Takođe, pikap se može naručiti u verzijama sa platnenim i tvrdim krovnim pokrivačem.

Više fotografija modela Jeep Gladiator pogledajte u Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: