Nova Mazda3 debituje krajem novembra

Nova generacija Mazdinog kompaktnog hečbeka imaće svetsku premijeru na predstojećem sajmu automobila u Los Anđelesu koji počinje 28. novembra.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.11.2018.

10:05

Nova Mazda3 debituje krajem novembra
Tizer za novu "trojku"

Poput aktuelnog modela i nova "trojka" imaće takozvani "Kodo – duša pokreta" dizajn koji je Mazda predstavila početkom druge decenije 21. veka.

Mazda3 za 2019. ličiće na atraktivni koncept Kai iz 2017, uz neke stilske ustupke koji svaki proizvođač mora da napravi radi racionalizacije i pojeftinjenja serijske proizvodnje.

Automobil koristi novu generaciju Mazdine Skyactiv tehnologije, kako u pogledu mehaničke platforme, tako i kada je reč o motorizaciji vozila.

Najveći adut Mazde3 trebalo bi da bude najnoviji SkyActiv-X benzinski motor za koji se tvrdi da je ekonomičan poput ekvivalentnog dizela. Spekuliše se da ovaj 2.0 agregat raspolaže sa oko 190 KS i 230 Nm obrtnog momenta.

Nova Mazda3 biće dostupna i u jeftinijim varijantama SkyActiv-G benzinskog motora i SkyActiv-D dizel agregata.

Više detalja i fotografije ovog modela biće objavljeni krajem novembra, uoči ili na sam dan svetske premijere.
Mazda Kai koncept iz 2017. (ilustarcija)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: