Čista "petica" za Mazdu 6 na Euro NCAP testu VIDEO

Nedavno predstavljena redizajnirana verzija Mazde 6 osvojila je maksimalnih pet zvezdica na najnovijim Euro NCAP testovima bezbednosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.10.2018.

16:40

Čista

Novi testovi uključuju znatno strože kriterijume ocenjivanja, a ključni faktor uspeha Mazde 6 je čvrstina njene lagane SkyActiv karoserijske strukture koja upija energiju udara.

Potom širi raspon naprednih i-ACTIVSENSE sigurnosnih tehnologija za pomoć vozaču u otkrivanju potencijalnih rizika i smanjenja verovatnoće oštećenja ili povrede, te poboljšanih performansi u smislu zaštite pešaka.

Mazda je poboljšala ili izjednačila tri od četiri rezultata iz 2013. u četiri ispitne kategorije uključene u ocene EuroNCAP, a u koje spadaju zaštita odrasle osobe, deteta, sigurnosti pešaka i ugrađeni sigurnosni sistemi.

Redizajnirana verzija "šestice" povećala je na visokih 95% zaštitu odrasle osobe, s maksimalnim bodovima za frontalni sudar sa zaustavljenim automobilom te nalet na bočnu barijeru i bočno na stub. Zaštita deteta je porasla za ogromnih 14% za sada ukupnih 91%, s maksimalnim bodovima postignutim u obe kategorije frontalnih i bočnih udara.

Isti rezultat sa prethodnim modelom osvežena Mazda 6 je zabeležila u testovima zaštite i bezbednosti pešaka (66%), a nova verzija je zabeležila i zavidnih 73% u kategoriji ugrađenih sigurnosnih sistema.

Osvežena Mazda 6 opremljena je unapređenim adaptivnim tempomatom (MRCC – Mazda Radar Cruise Control), poboljšanim prilagodljivim LED prednjim svetlima (ALH – Adaptive LED Headlights), inteligentnim limitatorom brzine (ISA- Intelligent Speed Assist), Mazdinom auto-hold funkcijom i sistemom nadzora bliske okoline sa četiri kamere – Top View 3600.

Zaštita pešaka je poboljšana i ugradnjom aktivne haube.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: