Za BMW fanove: Kako nastaje nova Serija 3 VIDEO

Bavarski proizvođač objavio je pet videa na kojima su zabeležene različite faze proizvodnje nove generacije "trojke".

Izvor: B92

Sreda, 10.10.2018.

17:15

Za BMW fanove: Kako nastaje nova Serija 3 VIDEO
Screenshot YouTube

Novi BMW Serije 3 debitovao je početkom oktobra na pariskom auto-salonu. Ovaj model proizvodiće se u Nemačkoj i Meksiku, dok će se u Kini izrađivati verzija sa produženim međuosovinskim rastojanjem namenjena lokalnom tržištu.

U međuvremenu, pojavile su se i prve informacije o ceni novog modela u Evropi.

Sedma generacija Serije 3, koja u BMW-ovoj nomenklaturi nosi oznaku G20, naći će se u prodaji od 19. marta 2019. U tom trenutku najslabija verzija koju će biti moguće kupiti biće dizel 318d sa 150 KS, a čija će početna cena biti 37.850 evra.

Bavarski gigant će verovatno vrlo brzo nakon toga ponuditi i ostale verzije, a spekuliše se da bi najjeftinija, bezinac 318i sa 150 KS koštati od oko 34.000 evra.

Jedan od pogona u kome se izrađuje novi BMW Serije je onaj u Minhenu, a proizvođač čije je sedište u tom gradu objavila je nekoliko videa na kojima je prikazan deo proizvodnog procesa ovog automobila.

Ljubitelji BMW-a najpre mogu da vide kako se sklapa karoserija nove "trojke": Zatim, možete da saznate kako teče proces farbanja vozila: Nakon toga, sledi kontorla kvaliteta farbarskih radova: Potom se posredstvom kamere selimo u postrojenje u kome se vrši sklapanje vozila: Na kraju, gotovi automobili prolaze završnu proveru kvaliteta:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: