Vodič za sajam automobila u Parizu 2018. FOTO

Bliži se početak još jednog međunarodnog salona automobila u Parizu. Glavni grad Francuske i ove godine ugostiće najveće svetske proizvođače koji su najavili brojne premijere novih modela ali i atraktivnih konceptnih vozila.

Izvor: B92

Nedelja, 30.09.2018.

10:50

Vodič za sajam automobila u Parizu 2018. FOTO

Najveća jesenja svetska smotra novih dostignuća iz oblasti automobilske industrije održava se naizmenično u Frankfurtu i Parizu, a 2018, kao i svake parne godine, domaćin je francuska metropola.

Pariski salon, koji je prvi put održan daleke 1898. godine, obeležava 120 godina postojanja. To je jedna od najstarijih manifestacija ovog tipa, a ujedno i najposećeniji sajam automobila na svetu. Kroz sajamske hale 2014. prošlo je 1,25 miliona posetilaca.

Ovogodišnji auto-salon održaće se od 2. do 14. oktobra.

Prva dva dana namenjena su predstavnicima medija, a kapije će za posetioce biti otvorene od 4. oktobra.
Elektrièni SUV: Audi e-Tron
U poslednje vreme, mnogi veliki svetski proizvođači automobila preskaču pojedine značajne sajmove, pa ni pariski nije izuzetak. Ipak, ove godine lista brendova koji će izostati iz francuske prestonice duža je nego obično.

Posetioci neće biti u prilici da vide modele automobilskih marki Bentley, Ford, Opel, Mazda, MINI, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Volvo, Volkswagen, Alfa Romeo, FIAT i Jeep.

Razlozi izostanka su različiti – neki proizvođači nemaju nove modele koje bi promovisali u Parizu, drugi žele da uštede, pošto su troškovi izlaganja veliki, treći se fokusirsaju na privatne prezentacije svojih automobila ili na promovisanje vozila putem interneta.

Ipak, Pariz će ugostiti mnoga značajna imena auto-industrije pa će se u sajamskih halama i ove godine održati brojne svetske i evropske premijere novih modela i konceptnih vozila.
Mercedes GLE za 2019.
Neke premijere su već najavljene, dok se druge i dalje drže u tajnosti.

Audi će, između ostalog, u Parizu izložiti svoj prvi električni SUV, e-Tron, koji je nedavno imao online premijeru, dok je BMW-ov najjači adut među brojnim sajamskim novitetima nova generacija Serije 3, kao jedan od najvažnijih modela u gami bavarskog proizvođača.

Treći nemački proizvođač premijum automobila, Mercedes, predstaviće na pariskom salonu novu generaciju SUV modela GLE, a među svetskim premijerama mogla bi da se nađe i nova B klasa.
Nova Kia ProCeed
Kada je reč o ostalim svetskim luskuznim auto-brendovima, boje Francuske brani DS sa SUV novitetom DS3 Crossback, dok japanski Lexus između ostalog izlaže novu generaciju limuzine ES.

Francuske automobilske marke biće zastupljene modelima kao što su restilizovani Renault Kadjar ili novi Peugeot 508 karavan.

Iako u Parizu ove godine neće biti Volkswagena, dva proizvođača pod okriljem VW grupacije, Škoda i Seat, biće i te kako prisutni sa svojim novitetima.

Na štandu Škode debitovaće visokoperformansni SUV Kodiaq RS, dok Seat predstavlja svetu najveći SUV u svojoj gami – model Tarraco.
Seat Tarraco - SUV sa 7 sedišta
Od japanski proizvođača videćemo Toyotu sa novom Corollom i modelom Camry Hybrid za evropsko tržište, koji predstavlja zamenu za odlazeći Auris, Hondu sa SUV-om CR-V na hibridni pogon, kao i Suzuki sa novogm generacijom malog terenca Jimny.

Korejsku auto-industriju zastupaju pre svega Hyundai i Kia. Hyundai u Pariz dolazi sa restilizovanim i30 i sportskim modelom i30 Fastback N, dok će na štandu Kije zablistati novi Proceed i električni krosover e-Niro.
Novi Suzuki Jimny
Zaljubljenici u supersportske automobile na pariskom salonu mogu da vide Ferrarijeve modele Monza SP1 i SP2 iz ekskluzivne serije "Icona line".
Ferrari Monza SP1 i SP2
Posetioci sajma u Parizu biće u prilici da vide i nekoliko interesantnih konceptnih automobila, kao što su Peugeot e-Legend, dizajniran u retro stilu i Škoda Vision RS koncept, koji najavljuje produkcijski kompaktni sportski hečbek češkog proizvođača.

Kao prethodnih godina, najvažnije vesti i premijere sa sajma automobila u Parizu možete pratiti na B92.net.
Retro koncept sa elektriènim pogonom: Peugeot e- Legend

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: