SEAT Arona TGI prelazi 560 km sa jednim punjenjem rezervoara FOTO

Nakon što je otkrivena Škoda Octavia G-TEC, Volkwsagen Grupa nastavlja da proširuje svoju ponudu automobila sa pogonom na komprimovani prirodni gas.

Izvor: B92

Subota, 29.09.2018.

12:00

SEAT Arona TGI prelazi 560 km sa jednim punjenjem rezervoara FOTO
Foto: SEAT

Novi stiže iz SEAT-ove porodice, a CNG modelima Mii, Ibiza i Leon priključio se krosover Arona TGI, prvi SUV na ovaj pogon.

U SEAT-u tvrde da je ovaj pogon efikasniji od automobila koje pokreću goriva benzin, dizel ili tečni naftni gas (LPG).
Foto: SEAT
Arona TGI, koja izgleda identično kao regularni model ovog krosovera, za pogon koristi 1,0-litarski trocilindarski benzinac sa 89 KS i 160 Nm obrtnog momenta.

Uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem 1,0 TGI omogućava ubrzanje 0-100 km/h za 12,8 sekundi i maksimalnu brzinu od 172 km/h.
Foto: SEAT
Međutim, Arona TGI je napravljena zbog ekonomičnosti, a ne obaranja rekorda na Nirburgringu, a adut u tom pogledu su tri rezervoara za gas koji su inženjeri ubacili u automobile.

Sa maksimalnim kapacitetom od 14,3 kilograma, ovaj na grad fokusirani krosover može da pređe 400 km samo na gas.
Foto: SEAT
Kada ostane bez ovog goriva, vozilo automatski prelazi na benzin s kojim može da pređe još 160 km, što je ukupno 560 km autonomije.

Međutim, za ekonomičnost je nešto moralo da bude žrtvovano, a "stradao" je, logično, prtljažni prostor, pa je sa 400 litara iz standardne verzije, zapremina Arone na gas pala na samo 282l.
Foto: SEAT
SEAT će Aronu TGI prodavati u već poznatim paketima opreme Reference, Style, Xcellence i FR uz čak 68 varijanti boja.

Javnosti će prvi put biti predstavljena sledeće sedmice na Auto Show u Parizu.
Foto: SEAT
Foto: SEAT

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: