Srpska premijera: Redizajnirani Mercedes C klase FOTO

Restilizovana verzija Mercedesovog najprodavanijeg modela stigla je i na naše tržište.

Izvor: B92

Sreda, 26.09.2018.

08:50

Srpska premijera: Redizajnirani Mercedes C klase FOTO
Foto: Autopress by Marko Edge

Kompanija Star Import, generalni distributer za Mercedes-Benz u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Albaniji organizovala je regionalnu prezentaciju nove generacije C-Klase za predstavnike medija i klijente u hotelu Hilton u Beogradu.

Aktuelna generacija Mercedesa C klase imala je premijeru krajem 2013, a početkom 2018. nemački proizvođač "osvežio" je ovaj automobil kako bi se uspešno nosio sa novim BMW-om Serije 3 čije se premijera očekuje u oktobru.
Foto: Autopress by Marko Edge
Kada je u pitanju izgled automobila, fokus prilikom redizajna bio je na prednjem delu vozila, kao i na dizajnu prednjih i zadnjih svetala.

Što se tiče unutrašnjosti vozila, kupci sada mogu uživati u opciono dostupnoj digitalnoj instrument tabli, kao i novom multimedijalnom sistemu.

Prilikom restilizacije, unapređena je kompletna paleta modela C klase - pored limuzine i karavana, redizajnirana su i dva modela sa 2 vrata: kupe i kabriolet.
Foto: Autopress by Marko Edge
Kada je reč o motorizaciji, predstavljen je novi benzinski četvorocilindrični agregat.

Ova 1.5 litarska verzija sa 184 ks (135 kW) i 280 Nm u modelima C 200 i C 200 4MATIC opremljena je takozvanim blagim hibridnim pogonom koji pored benzinca obuhvata i 48-voltni sistem.

Kombinacija 48 V naponske mreže i EQ Boost-a omogućava dodatnu funkcionalnost i smanjenje potrošnje goriva, uz poboljšanje agilnosti u vožnji.
Foto: Autopress by Marko Edge
Redizajnirani Mercedes C klase dostupan je i u dizel opciji C 220d, koja ispod haube ima 2.0 litarski motor sa 194 ks (143 kW) i 400 Nm.

Sva četri modela osvežene C klase nakon premijere u Beogradu mogu da se naruče kod ovlašćenih Mercedes-Benz partnera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: