Tesla ubrzava proizvodnju podizanjem cena boja

Direktor Tesle Ilon Mask najavio je da će kompanije ograničiti raspon boja u standardnoj ponudi sa sedam na pet.

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2018.

17:35

Tesla ubrzava proizvodnju podizanjem cena boja

Spekuliše se da je američki proizvođač električnih automobila ovaj korak preduzeo kako bi ubrzao proizvodnju te nadoknadio zaostatak za rokovima i kašnjenje u isporuci svog sedana Modela 3.

Tesla je uvela dodatnu cenu za Obsidina Black Metallic i Silver Metallic farbe, a Mask je to objasnio "uproščavanjem proizvodnje".

Mask nije objasnio zainteresovanim kupcima zašto su metalik boje postale "problematične" i šta Masku znači "viša cena". Mask je ipak umirio zabrinute vlasnike automobila sa ukinutim bojama istakavši da će Tesla da nastavi da servisira vozila u svim bojama.

On je slikovito objasnio kako izgleda proces farbanja automobila u crvenu boju, uporedivši ga sa epizodom nekada popularne TV serije Dekster (krimi drama u kojoj je glavni lik serijski ubica).

Direktor Tesle je postavio za avgust cilj proizvodnje od 6.000 jedinica Modela 3 ndeljno, ali je trenutni nivo tek oko 3.500, procenjuje Blumberg.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: