Prve fotografije "Škodinog Golfa"

Škoda je započela testiranje naslednika aktuelnog Rapida, što nije promaklo paparacima.

Izvor: B92

Sreda, 12.09.2018.

11:01

Prve fotografije
Foto: Motor1/CarPix/Automedia

Češki proizvođač nedavno je najavio da će sledeća generacija modela Rapid imati samo jednu verziju, za razliku od aktuelne gde su u ponudi limuzina/Liftback sa 5 vrata i Spaceback kao mešavina hečbeka i karavana.

Osim toga, novi Rapid će biti unapređen u klasu VW Golfa, pa će konkurencija u segmentu kompaktnih hečbek modela u Evropi biti još jača.
Foto: Motor1/CarPix/Automedia
Ova Škodina najava biće ozvaničena na predstojećem sajmu automobila u Parizu, gde će biti predstavljen koncept Vision RS, kao sportska varijanta budućeg Rapida.

U međuvremenu, češki proizvođač započeo je testove "običnog" pretprodukcijskog Rapida na javnim saobraćajnicama, kao i na stazi.
Foto: Motor1/CarPix/Automedia
Naslednik aktuelnog modela na "špijunskim" fotografijama i dalje je potpuno maskiran, ali se ispod "kamuflaže" nazire petovratna karoserija i oblik sličan aktuelnom Rapidu Spaceback.

Za sada nije sigurno da li će Škoda zadržati aktuelni naziv modela ili će ponuditi novu oznaku kako bi naglasila razliku u klasi između sadašnje i buduće verzije.
Foto: Motor1/CarPix/Automedia
Iako oblikom podseća na postojeći Rapid Spaceback, novi model imaće stilske elemente koji su karakteristični za najnoviju generaciju Škoda, što će se posebno odraziti na dizajn LED farova i stop svetala.

Fotografije unutrašnjosti nisu dostupne, ali treba očekivati da Škoda primeni neka rešenja koja smo videli u unutrašnjosti koncepta Vision RS.
Foto: Motor1/CarPix/Automedia
Naslednik aktuelnog Rapida pojaviće se u prodaji 2019. godine, a očekuje ga ozbiljna konkurencija predvođena već vremešnim, ali i dalje najprodavanijim u segmentu - VW Golfom, zatim novim Focusom, Opel Astrom, te francuskim dvojcem Reanult Megane i Peugeot 308.

Naravno, ne treba zaboraviti ni najvaljenu novu Toyotu Corollu koja će ponovo imati hečbek verziju, tek pristigli Kia Ceed, te još uvek svežeg korejskog brata Hyundai i30.

U istoj klasi su i Mazda 3, Seat Leon, Honda Civic, te FIAT Tipo hečbek, koji će cenovno verovatno biti najpribližniji novom Rapidu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: