Novi McLaren biće nestvarno brz

Spekuliše se da bi McLaren Speedtail mogao da ubrza 0-100 km/h za samo 2 s.

Izvor: B92

Utorak, 11.09.2018.

10:00

Novi McLaren biće nestvarno brz
McLaren Speedtail - dizajnerski crtež

Do premijere novog McLarenovog modela ostalo je mesec dana, a pojavili su se novi detalji o ovom automobilu. Kako je već najavljeno, Speedtail će biti najbrži McLaren u istoriji te kompanije.

Ovaj model je duhovni naslednik legendarnog F1, a označava se kao prvi "Hyper-GT" na svetu. Kako saznaje SupercarBlogreports, Speedtail će biti u stanju da iz mesta do stotke ubrza za tačno 2 sekunde, što je za 0,5 s bolji rezultat od onog koji postiže Bugatti Chiron.

Ako se ispostavi da je ova informacija tačna, novi McLaren biće najbrži od svih postojećih hipersportskih automobila i mogao bi da stane na crtu čak i supermotociklima.
McLaren Speedtail - dizajnerski crtež
Za pogon će biti zadužen unapređeni twin-turbo 4.0 V8, koji se nalazi u McLarenu 720S, a pored njega Speedtail će imati najmanje jedan elektromotor kao ispomoć.

Ukupna snaga ovog hibridnog pogonskog sistema navodno još nije poznata čak ni potencijalnim kupcima koji su rezervisali svoj primerak, ali očekuje se da svakako bude veća od 1.000 ks.

Zvanična premijera McLarena Speedtail najavljena je za 12. oktobar, a britanski proizvođač napraviće samo 106 jedinica. Svi automobil su već rezervisani po ceni od oko 2 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: