Stiže jedan potpuno drugačiji ProCeed VIDEO

Od premijere nove, treće generacije modela ProCeed dele nas dva dana.

Izvor: B92

Utorak, 11.09.2018.

08:55

Stiže jedan potpuno drugačiji ProCeed VIDEO
Screenshot

Hečbek automobili sa 3 vrata sve su ređa pojava u ponudi mejnstrim proizvođača, pa se i Kia u novoj generaciji kompaktnog modela Ceed odrekla njegove kupe verzije koja je nosila onzaku ProCeed.

Ipak, ime modela je zadržano, ali ovog puta Kia ProCeed je automobil koji ima takozvani "shooting brake" oblik karoserije – dovoljno sportski i atraktivan da privuče mlađe kupce, ali i praktičan, sa 5 vrata i prtljažnikom solidne veličine.

Kia je najavila da će online premijera novog ProCeed-a biti održana 13. septembra, kada će biti objavljeni I prvi tehnički detalji i zvanične fotografije, dok će debi pred publikom ovaj automobil imati početkom oktobra, na sajmu u Parizu.

U međuvremenu, pojavio se snimak "kamufliranog" pretprodukcijskog vozila koji otkriva shooting brake oblik novog modela.
Serijski ProCeed očigledno predstavlja ublaženu verziju istoimenog avangardnog koncepta iz 2017, a dizajneri su zadržali neke stilske detalje poput metalik ukrasa u obliku peraja umetnutog u "C" stub vozila.

Novi ProCeed deliće pogonski gamu sa modelima Ceed hečbek i karavan, što znači da će kupci imati na raspolaganju široku paletu motora.

Tu su unapređeni jednolitarski turbo benzinac sa 120 ks, kao i novi 1.4 T-GDi sa 140 ks. Novitet je i 1.6 litarski dizel u dve varijante, sa 115 i 136 ks, a svi motori će biti upareni sa šestostepenim manuelnim menjačem.

Najsnažniji benzinac i dizelaš imaće kao opciju sedmostepeni automatik sa duplim kvačilom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: