Tesla prednjači u proizvodnji EV, ali ne još zadugo

Za samo nekoliko godina Teslu će prestići mnogi tradicionalni svetski proizvođači automobila koji tek kreću u "električnu ofanzivu", pokazuje najnovija studija o automobilima na struju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.07.2018.

14:05

Tesla prednjači u proizvodnji EV, ali ne još zadugo

Teslu će najpre sa trona svrgnuti nemački auto-giganti, kao što su Daimler, BMW i Volkswagen, navodi se u izveštaju konsultantske kuće PA Consulting koja je specijalizovana za oblast tehnologija i inovacija.

U svojoj projekciji stanja na tržištu električnih automobila u naredne 3 godine PA Consulting je uzeo u obzir više faktora, uključujući između ostalog strategiju samih kompanija, razvoj tehnologije pogonskih baterija, mrežu dobavljača, partnerstva među velikim proizvođačima automobila i finansijski potencijal svakog od njih ponaosob.

Analiza je pokazala da će nemačka trojka u narednih nekoliko godina dostići i prestići Teslu po godšnjoj produkciji automobila na struju.
Mercedes Benz EQA koncept kompaktnog automobila na struju iz 2016.
Kompanija Tesla, koja je po mnogo čemu pionir u oblasti savremenih automobila na električni pogon, ali i kompanija koja je dosadašnjim uspešnim rezultatima na tržištu naterala tradicionalne proizvođače automobila da ubrzaju sopstvene programe vozila na struju, zadržaće se na poziciji broj 1 još najviše godinu-dve, ispred grupacija Renault-Nissan-Mitsubishi i BMW.

Od 2021. primat će, prema PA Consultingu, preuzeti Daimler (vlasnik marki Mercedes i Smart), ispred BMW-a i pomenute alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi. Teslu će prestići i Volkswagen, Volvo, pa čak i Toyota.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: