VW postepeno otkriva novi krosover (FOTO)

Volkswagen je objavio prve tehničke detalje, ali i fotografije delimično maskiranog modela T-Cross koji će biti predstavljen kasnije ove godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.07.2018.

10:32

VW postepeno otkriva novi krosover (FOTO)

Posle objave dizajnerskog crteža novog krosovera, nemački proizvođač nastavio je da postepeno otkriva ovaj automobil koji će u gami zauzeti mesto ispod kompaktnog SUV-a T-Roc.

Kada se pojavi ove jeseni, VW T-Cross biće najmanji SUV/krosover u ponudi proizvođača iz Volfsburga.
Zasnovan na široko rasprostranjenoj MQB mehaničkoj platformi, ovaj auto dužine 4.107 mm nešto je viši od modela Polo (1.558 mm).

VW tvrdi da će T-Cross imati prostran enterijer, dok će zapremina prtljažnika iznositi 455 litara.
Paleta motor uključuje tri TSI benzinca i jedan dizel agregat.

Kupcima će na raspolaganju biti 1.0 TSI sa 95 ks i 115 ks, a u vrhu benzinske ponude biće 1.5 litarska jedinica sa 150 ks.
Jedini dizelaš proizvodi 95 konjskih snaga.

VW je odlučio da T-Cross bude dostupan isključivo u verziji sa prednjim pogonom, pa će oni koji su očekivali verziju sa pogonom na obe osovine biti razočarani.
Među doplatnim opcijama biće digitalna instrument tabla, a kupcima će na raspolaganju biti i multimedijalni sistem najnovije generacije sa osmoinčnim ekranom, bežični punjač smartfona i četiri USB priključka.

Volkswagen navodi da će T-Cross biti opremljen brojnim sistemima asistencije vozaču, među kojima su sistem za upozorenje na mogućnost frontalnog sudara, sistem za pomoć u održavanju vozila u okvirima saobraćajne trake, upozorenje na druga vozila u mrtvom uglu, upozorenje na automobile koji dolaze pozadi s boka i dr.
VW T-Cross će u prodajne salone stići u proleće 2019.

Pogledajte video:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: