Škodini učenici napravili Karoq kabriolet

Učenici Škodine strukovne škole izradili su jedinstveni SUV kabriolet zasnovan na modelu Karoq i simbolično ga nazvali – Sunroq.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2018.

15:05

Škodini učenici napravili Karoq kabriolet

U projektu koji je započet pre par meseci učestvovalo dvadesetak učenika uzrasta 17 i 18 godina, koji se školuju za neku od sedam profesija iz oblasti proizvodnje automobila u Češkoj.

Škoda Sunroq zadržala je 4 vrata originalnog modela, a osim što su sa Karoqa uklonili krov, morali su da preoblikuju i zadnji deo vozila, kako bi zatvorili prtljažni prostor: Ovaj jedinstveni kabriolet (ostaće u formi koncepta) koristi za pogon originalni 1.5 litarski četvorocilindarski turbo benzinac, a automobil je u stanju da iz mesta do stotke ubrza za 8,4 s i da postigne maksimalnih 204 km/h.

Inače, ovo nije prvi projekat učenika Škodine strukovne škole, s obzirom da su 2014. napravili Citigo dvosed bez krova, 2015. to je bila Fabia pik-ap, a 2016. Spaceback kupe. Prošle, 2017. godine, zadatak je bio da naprave električni bagi na bazi modela Citigo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: