Subaru povećao snagu WRX STI

Japanski Subaru pojačao je snagu osveženog WRX STI na 310 KS iz 2,5-litarskog boksera.

Izvor: B92

Petak, 25.05.2018.

14:25

Subaru povećao snagu WRX STI

Blago povećanje snage od pet KS je omogućeno novom vazdušnom usisu i izduvnom sistemu visokih performanci.

Takođe, Subaru je modifikovao ECU jedinicu i unapredio motore sa novim klipovima, a poboljšane su i performanse menjača, pre svega u trećem stepenu prenosa kako bi se dobilo na ubrzanju.
Osnovna verzija WRX za pogon ima 2,0-litarski motor sa 268 KS. Model za 2019. ima još jednu promenu, a to je 6,5-inčni multimedijalni sistem u standardnom paketu.

Subaru je spremio i ekskluzivno Series.Gray izdanje i u WRX i WRX STI izvedbama kojih će biti proizvedeno svega 750, odnosno 250.
Dolaze sa šestostepenim manuelnim menjačem uz specijalnu sivu boju (Cool Gray Khaki), a WRX verzija sa 18-inčnim crnim felnama i retrovizorima sa električnim sklapanjem.

S druge strane, WRX STI Series.Gray uz ove karakteristike ima i 19-inčne felne, srebrne Brembo kočione čeljusti i crni STI logo, dok su za udobnost zaužena Recaro sedišta, a vozačevo ima osam načina podešavanja.
Automobil ima "keyless" sistem ulaska bez ključa, kao i dugme za pokretanje motora. Početna cena regularnog WRX biće 27.195 dolara, a WRX STI 36.595. Series.Gray izdanje će biti još skuplje.

Subaru je novu generaciju WRX modela najavio tek za sledeću deceniju, a STI verzija će dosadašnji 2,5-litarski bokser zamenieti manjim agregatom sa hibridnom tehnologijom.
Dok će turbobenzinac pokretati prednje točkove, za pogon na zadnjoj osovini će biti zadužen elektromotor.

To će omogućiti nižu potrošnju i emisiju štetnih gasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: