Lotus sa svojim SUV-om "napada" luksuznu klasu

Britanski Lotus sa svojim prvim SUV modelom nema nameru da bude konkurentan među sportskim, već i luksuznim automobilima.

Izvor: B92

Nedelja, 29.04.2018.

17:30

Lotus sa svojim SUV-om

Kao i većina proizvođača i Lotus će sa svojim SUV-om pre svega "gađati" kinesko tržište, a tamo su sve traženiji lukzusni, skupi automobili.

Naravno, Lotus će ostati veran svojim korenima pa će i SUV imati prepoznatljivu sportsku crnu, uz zaštitni znak kompanije, vrhunsku upravljivost.

Lotus će svoj SUV bazirati na Volvovoj SPA platformi na kojoj švedski proizvođal pravi modele XC 60 i XC90.

Iako ova arhitektura podržava samo motore sa četiri cilindra, Lotus će ipak moći da ponudi raznovrsne moćne agregate, uključujući hibrid sa više od 400 KS.

Za sada nema detalja o prvom Lotusovom SUV modelu, osim skice modela koja je procurela u javnosti, a koja ukazuje na veliku sličnost sa Porscheom Macan.

Lotus je kao i Volvo u vlasništvu kineskog Geelyja, čiji je vlasnik Šifu Li nedavno postao najveći pojedinačni akcionar nemačkog Daimlera, u čijem je vlasništvu između ostalog Mercedes-Benz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: