Svetska premijera: Mercedes A klase Sedan

Mercedesova kompaktna limuzina debitovala je na sajmu automobila u Pekingu, i to u verziji sa produženim međuosovinskim rastojanjem koja će se proizvoditi i prodavati isključivo u Kini.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2018.

08:18

Svetska premijera: Mercedes A klase Sedan

Nova kompaktna limuzina u Kini nosi oznaku Mercedes A klase L Sedan (ili L Sport Sedan, u višem paketu opreme), a proizvodiće se u pogonu kompanije koju su zajednički osnovali nemački Daimler i kineski BAIC Motor.

Model namenjen kineskim kupcima ima produženo rastojanje između osovina, kako bi putnička kabina bila komfornija, što je postala praksa evropskih proizvođača koji nude svoje limuzine u Kini.
Iako je najpre debitovala u produženoj, L verziji, A klasa Sedan za druga svetska tržišta, uključujući i Evropu, biće predstavljena kasnije tokom godine, sa regularnim međuosvinskim rastojanjem.

Kada je reč o modelu za Kinu, A klasa L Sedan biće rival BMW-u Serije 1 Sedan, koji je takođe namenjen isključivo kineskim kupcima.
Dimenzije (dužina/širina/visina):4.609/1.796/1.460 mm. Meðuosovinsko rastojanje: 2.789 mm
Dizajn spoljašnjosti inspirisan je Conceptom A Sedan koji je Mercedes predstavio u aprilu 2017, dok je izgled prednjeg dela preuzet sa hečbek verzije nove A klase.

Dimenzije automobila su 4.609/1.796/1.460 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.789 mm i veće je za 60 mm u odnosu na A klasu hečbek.

Kapacitet prtljažnika iznosi 420 litara.
Unutrašnjost je praktično prekopirana iz hečbeka A klase, uključujući tu i kontroverzni MBUX multimedijalni sistem, sa dva digitalna displeja spojena u vidi velikog tableta na komandnoj tabil.

Kupci u Kini će moći da biraju između dva paketa opreme – Sedan i Sport Sedan, dok su na raspolaganju točkovi prečnika od 16 do 19 inča.
Motorizacija obuhvata samo benzinske motore i to četvorocilindarski 1.33 litarski agregat u opcijama sa 136 ks (100 kW) i 163 ks (120 kW), dok će kasnije biti dostupan i 2.0 četvoroclindraš sa 190 ks (140 kW).

Sedmostepeni automatizovani menjač sa duplim kvačilom (7G-DCT) standardan je u svim verzijama ove limuzine.

Pogledajte video:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: