Čiji kupci troše najviše na dodatnu opremu?

Kako savremena tehnologija postaje sofisticiranija, tako dodatna oprema postaje sve važniji faktor u izboru automobile.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.04.2018.

19:09

Čiji kupci troše najviše na dodatnu opremu?

Poslednjih godina mnogi kupci će radije da doplate nekoliko stotina evra za aluminijumske felne, veću multimediju i slične tehnološke dodatke, nego na veći i snažniji motor.

Studija u Velikoj Britaniji je pokazala da najviše novca na dodatnu opremu u proseku troše kupci premijum vozila, što je i logično, a prednjači Porsche sa prosečko 8.245 dodatnih evra na osnovnu cenu automobile.

To je iznos za koji je moguće kupiti potpuno nov automobil Dacia Sandero na Ostrvu. Posle kupaca Porschea na dodatnu opremu najviše troše kupci BMW (4.150 €), a odmah zatim ide Mini sa 3.685 evra.

Iza su Audija sa 3.600 i Mercedes-Benz sa prosečno 3.530 dodatnih evra na osnovnu cenu modela. Poređenja radi, kupci Volkswagen vozila troše dodatno oko 1.150 evra na opremu, a FIAT-a oko 435.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: