I VW menja kupcima dizelaše, ako ih gradovi zabrane

Posle BMW-a, koji je najavio da će zaštititi deo svojih kupaca na koje će uticati mere zabrane dizel vozila u nemačkim gradovima, i Volkswagen je preduzeo slične korake da pomogne svojim klijentima.

Izvor: B92

Petak, 30.03.2018.

13:22

I VW menja kupcima dizelaše, ako ih gradovi zabrane

Pre nekoliko nedelja Savezni sud u Nemačkoj odlučio je da gradovi imaju pravo da zabrane vozila koja zagađuju životnu sredinu, a tu prednjače upravo dizelaši.

Kako bi ublažio udarac koji će dobiti njegovi kupci, BMW je polovinom marta pokrenuo "dizel obećanje" kojim garantuje svim korisnicima lizinga povrat dizelskih modela bez ikakve naknade ako žive do 100 km udaljenosti od grada koji je uveo zabranu.

Volkswagen nije dugo čekao na sličnu akciju i najavio je sopstveni program zaštite kupaca pod nazivom "nemačka garancija", koji startuje od 1. aprila.

Ovaj program predviđa pomoć vlasnicima VW vozila sa dizel motorima, u slučaju da im grad u kome žive ili rade uvede zabranu vožnje. Kako se navodi, vlasnici takvih vozila će moći da ih zamene za drugi VW model koji ne podleže zabrani.
Procedura predviđa da Volkswagenov diler najpre otkupi od vlasnika njegov automobil sa dizel motorom, po ceni koju odredi "Deutsche Automobil Treuhand".

Dobijenim novcem, kupac zatim može nabaviti auto sa motorom koji nije obuhvaćen zabranom gradskih vlasti. Volkswagenov program zamene odnosi se na sve automobile koji će biti kupljeni u Nemačkoj između 1. aprila i 31. decembra, a ponuda će važiti sledeće tri godine nakon kupovine.

Kako navode u nemačkom proizvođaču, cilj ove akcije je da se kupci VW vozila sa dizel motorima osećaju zaštićeno u slučaju da se i pored najave zabrana odluče za tu vrstu motora.

"Volkswagen ostaje posvećen dizel tehnologiji i naši aktuelni motori su među najčistijim na tržištu", kažu u toj nemačkoj kompaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: