Počinje sajam automobila u Ženevi 2018.

88. međunarodni ženevski auto-salon za predstavnike medija otvara se u utorak 6. marta, a za publiku dva dana kasnije, i trajaće do nedelje 18. marta.

Izvor: B92

Utorak, 06.03.2018.

09:01

Počinje sajam automobila u Ženevi 2018.

Najveća svetska smotra najnovijih dostignuća iz auto-industrije u prvoj polovini 2018. godine je sajam automobila u Ženevi.

Jedan od najdugovečnijih međunarodnih auto-salona održava se po 88. put, a ove godine u 6 sajamskih hala ugostiće 180 izlagača na 106.000 kvadratnih metara izložbenog prostora.

Uprkos izostanku nekih velikih svetskih auto-brendova, kao što su Opel, Infiniti, DS, Chevrolet i Cadillac, publika će u "Palekspu" moći da vidi skoro 900 novih automobila.
Audi A6
Tokom sajma u centru pažnje naći će se neki dugo očekikvani modeli najpopularnijih svetskih proizvođača.

Aston Martin dolazi sa Vantageom i novim V8 motorom, dok će Audi predstaviti novi A6 uz potpuno električni SUV E-Tron.

BMW će nakon X3 svetu pokazati i novi X4, a Citroen svog aduta u konkurenciji kompaktnih krosovera C4 Cactus.

Prvi put će kao samostalni brend debitovati Cupra, sportsko odeljenje španskog SEAT-a, sa svojim prvim modelima.

Takođe, videćemo i kako je FIAT svog aduta i klasi porodičnih automobila Tipo predstavio u sportskom izdanju, koje je bilo vrlo popularno na našim prostorima u nekim starijim generacijama modela italijanskog proizvođača poput Punta, Brava, Stila...
Jaguar I-Pace
Neće izostati ni Ford koji će predstaviti osveženog mališana Ka+, te Edge, a najavljen je dolazak i ST linije.

Hyundai u Ženevu dolazi sa tri automobila – novom generacijom SUV Santa Fe, električnim krosoverom Kona, te neimenovanim konceptom.

U Švajcarskoj će konačno debitovati i Jaguarov električni SUV i-Pace, a evropski debi imaće Jeep Wrangler.

Premijeru će imati i treća generacija KIA Ceed, prvi put bez popularnog apostrofa u nazivu, a očekuje se da Lexus predstavi svoj najmanji krosover.

Mazda će sa Vision Coupeom pokazati novi dizajnerski pravac kojim stremi, a biće tu i Kai Concept koji predstavlja najavu nove generacije Mazde 3. Takođe, stiže i porodica serije "6" sa osveženim karavanom.
Kia Ceed
Srećnici koji su u mogućnosti da posete ovaj sajam moći će da uživo vide i McLarenov najnoviji ponos P15 Senna, nazvanom po legendi Formule 1.

Mercedes će pažnju privući sa novom A klasom, a debitovaće i sportski AMG GT Coupe, dok će prvi put Evropi biti predstavljena i G klasa i to u moćnoj izvedbi G63 AMG.

Mnogi s nestroljenjem iščekuju i da vide najnoviji koncept iz prestižnog dizajnerskog studija Pininfarina, kao i najnoviji hrvatski hiperautomobil Rimac Concept Two.

Kakav je novi SUV u svojoj gami spremila Škoda videćemo zahvaljujući konceptu Vision X, kao i kako je osvežen model Fabia.

Kao i svake godine, sajt B92 pratiće najvažnija dešavanja i premijere sa ženevskog salona.
Mercedes A klase
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: