Galerija: Audi A7 Sportback

Audi je objavio sveže fotografije novog A7 uoči početka prodaje ovog modela u Evropi.

Izvor: B92

Utorak, 27.02.2018.

09:05

Galerija: Audi A7 Sportback

Novi Audi A7 ima moderniji izgled spoljašnjosti od prethodnika, silueta automobila slična je kao i na prvoj generaciji, a velika novina na zadnjem delu su stop svetla u obliku LED trake koja se prostire čitavom širinom vozila.

U poklopcu prtljažnika nalazi se i mali integrisani spojler koji se automatski izdužuje pri brzinama preko 120 km/h.
Razlike u odnosu na prvu generaciju su mnogo veće u kabini, koja ima znatno moderniji dizajn, sa manje fizičkih komandi. Umesto jednog displeja koji se poput tableta nalazio na vrhu centralne konzole, sada su postavljena dva ekrana.

Ovi dispeji ugrađeni su u središnji konzolu i spušteni su nešto niže, a pomoću njih se kontroliše većina komandi i funkcija u automobilu.
U ponudi će u početku biti dva motora.

Audi A7 55 TFSI za pogon koristi 3.0 V6 turbo benzinac koji proizvodi 340 ks i 500 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Motor je povezan sa sedmostepenim S tronic automatskim menjačem koji omogućava da automobil od 0 do 100 km/h ubrza za 5,3 s.
Pored benzinca, na raspolaganju je u Audi A7 50 TDI, koji koristi 3.0 V6 turbo dizel agregat sa 286 ks i 620 Nm. Ovaj motor je uparen sa osmobrzinskim automatikom, a do stotke automobil stiže za 5,7 s.

Cena novog Audija A7 u Nemačkoj kreće se od 67.800 evra.

Više fotografija pogledajte u našoj Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: