Pustio mašti na volju: Kia Ceed karavan i fastback

Kia je polovinom februara predstavila novi Ceed sa 5 vrata, ali i najavila još nekoliko modela iz iste porodice. Nezavisni dizajneri već su izašli sa predozima kako bi neka od tih vozila mogla da izgledaju.

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

13:41

Pustio mašti na volju: Kia Ceed karavan i fastback
Kia Ceed Sport Wagon (Nezvanièni render: X-Tomi Design)

Pojava novog modela automobila često podgreje spekulacije o tome kako bi izgledao u nekom drugom karoserijskom obliku pa, ako je reč o hečbeku, razmatraju se, na primer, limuzinska, kupe ili karavan opcija.

Kia je najavila da će pored već prikazanog modela Ceed sa 5 vrata, u mesecima i godinama koje dolaze predstaviti bar još 3 vozila iz iste familije.

Jedna od njih svakako će biti karavan verzija, a kako bi ona mogla da izgleda pokazuje nezvanični, spekulativni render čiji je autor X-Tomi, poznat po sličnim projektima.
Kia Ceed Fastback (Nezvanièni render: X-Tomi Design)
I dok je novi Ceed karavan izvestan, autor je na drugom renderu pusto mašti na volju i prikazao kako bi prema njegovoj zamisli izgledao hipotetički Ceed "fastback".

Kao osnova za oba rendera poslužio je novi Ceed sa 5 vrata.

Što se tiče planova za druge verzije, korejski proizvođač planira SUV/krosover varijantu koja bi bila konkurent Volkswagenu T-Roc i pozicionirana između modela Kia Stonic i Sportage.

Ovaj model planiran je za 2019, a pre toga stići će praktičniji karavan, a potom i njegova "sportskija" verzija Proceed.

Zatim se očekuje i najjača verzija GT bazirana na hečbeku, ali navodno neće biti toliko "agresivna" kao sestrinski Hyundai i30 N.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: