Zbogom za Partner: Dobro došao Peugeot Rifter! (FOTO)

Posle novih generacija modela Citroen Berlingo i Opel Combo Life, predstavljen je i treći novi član PSA faminije malih multifunkcionalnih vanova.

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2018.

12:02

Zbogom za Partner: Dobro došao Peugeot Rifter! (FOTO)

Za razliku od druga dva modela koji su zadržali postojeća imena, Peugeot je promenio oznaku svog putničkog van vozila, tako da Partner postaje Rifter.

Osim prednjeg dela, po kome se izdvaja od sestrinskih modela, Peugeot Rifter ima gotovo identičan dizajn spoljašnjosti kao novi Berlingo ili Combo Life.
Naravno, ista je i mehanička platforma sva tri automobila, pa će naslednik Partnera takođe biti dostupan u kraćoj (4,4 m) i dužoj (4,75 m) verziji.

Duži Peugeot Rifter će moći da se naruči u varijantama sa 2 ili 3 reda sedišta, odnosno za prevoz 5 ili 7 putnika. Sedišta su modularna, pa se konfiguracija kabine lako može promeniti ako postoji potreba za prevozom većih predmeta, na uštrb putnika.
Zahvaljujući Magic Flat sistemu, biće moguće oboriti sedišta tako da se ona poravnjaju sa podom prtljažnika, čime se dobija veliki koristan teretni prostor, ali će se ova opcija u prodaji naći nešto kasnije.

Standardni Peugeot Rifter sa 5 sedišta ima prtljažnik od 775 litara, dok produženi model sa preklopljenim naslonima sedišta dostiže čak 4.000 litara tovarnog prostora.

Peugeot je najavio da će prodavati Rifter i u varijanti sa pogonom na sva 4 točka, razvijenim u saradnji Dangelom.
Motorizacija se sastoji od 5 pogonskih jedinica – dva benzinca i tri dizelaša.

Osnovnu benzinsku verziju čini 1.2 litarski PureTech sa 110 ks i petobrzinskim manuelnim menjačem. Snažniji benzinac isporučuje 130 konjskih snaga, a uparen je sa osmostepenim automatikom.

Pored toga, ova varijanta ima filter za prečišćavanje sitnih čestica kako bi se smanjila emisija štetnih materija u izduvnim gasovima.
Oni koji preferiraju dizel opciju, mogu da odaberu jedan od tri 1.5 litarska BlueHDi motora.

Osnovni proizvodi 75 ks i povezan je sa petobrzinskim manuelnim menjačem, srednji isporučuje 100 ks, i takođe stiže u paru sa petobrzincem, dok je za najsnažniji od 130 ks rezervisan šestostepeni manuelni menjač ili opcioni automatik sa 8 stepeni prenosa.

U ponudi će se naći i luksuznija GT Line varijanta, koja će ekskluzivno biti dostupna sa Quente braon nijansom spoljašnjosti, elegantnim 17 inčnim alu felnama i jedinstvenim tapacirungom i presvlakama sedišta.
Instrument tabla je u skladu sa najnovijim trendom kompanije Peugeot koji obuhvata drugu generaciju i-Cockpita sa izdignutim instrumentima i niže postavljenim volanom, dok se na vrhu centralne konzole nalazi ekran multimedijalnog sistema dijagonale 8 inča, nalik tabletu.

Ponuda uključuje i “head-up” displej isprd vozača.
Tu su i brojni elektronski sistemi asistencije koji čine vožnju bezbednijom i komfornijom, među kojima je i tehnologija za prepoznavanje pospanosti i zamora kod vozača, sa alarmom.

Peugeot Rifter imaće svetsku premijeru na sajmu automobila koji se u Ženevi održava od 6. do 18 marta.
.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: