Stižu zamene za Partner, Berlingo i Combo

Francuski PSA, koji je od 2017. vlasnik i brenda Opel, najavio je premijeru nove generacije svojih malih vanova.

Izvor: B92

Sreda, 14.02.2018.

13:53

Stižu zamene za Partner, Berlingo i Combo

Pored dosadašnjih modela Peugeot Partner i Citroen Berlingo, PSA će zahvaljujući kupovini marke Opel/Vauxhall u svoj proizvodni program uvrstiti i naslednika Opelovog multifunkcionalnog van vozila Combo.

Sva tri modela biće bazirana na modifikovanoj EMP2 mehaničkoj platformi, koju već koristi nekoliko lakih komercijalnih modela marki Peugeot, Citroen, Opel/Vauxhall i Toyota.

Kako kažu u grupi PSA, cilj im je da novom generacijom ojačaju svoju poziciju lidera u ovom segmentu vozila.
Francuski auto-gigant za sada nije potvrdio da li će novi modeli zadržati stara imena (Partner, Berlingo i Combo), ali je poznato da će sva tri vozila “ispod površine” praktično biti identičlna. Imaće podjednak prtljažni prostor, iste modularne opcije, motore, menjače i druge tehnologije, a putničke varijante biće dostupne u opcijama sa 5 i 7 sedišta.

PSA je najavio da će se premijera putničkih verzija novih modela održati u “narednim danima”, a zatim će uslediti i predstavljanje privrednih varijanti.

Sva tri modela izrađivaće se u pogonima u Vigu (Španija) i Mangualdeu (Portugal).
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: