Kraj čekanju - nova Toyota Supra debituje u Ženevi

Nakon godina iščekivanja i bezbrojnih najava i spekulacija, nova Supra imaće svetsku premijeru na ženevskom auto-salonu.

Izvor: B92

Utorak, 13.02.2018.

09:03

Kraj čekanju - nova Toyota Supra debituje u Ženevi
Tizer nove Toyote Supre

Legendarni sportski model koji je Toyota proizvodila od 1978. do 2002. vraća se na veliku scenu početkom marta, potvrdio je japanski proizvođač. Nova generacija je plod dugogodišnje saradnje sa BMW-om, u okviru koje je pored Supre razvijen i novi BMW Z4.

Najavu premijere nove Toyote Supre prati "tizer" na kome se vidi detalj zadnjeg dela automobila sa velikim fiksnim spojlerom.

Kada je reč o dizajnu, očekuje se da će Supra preuzeti pojedine stilske detalje od koncepta FT-1 iz 2014, a spekuliše se da bi Toyota mogla da izdvoji novi model u poseban sportski podbrend, koji bi kasnije obuhvatio još neke sportske automobile japanskog proizvođača.

Supra bi trebalo da bude dostupna u nekoliko motorskih verzija, od kojih bi jedna bila pogonjena BMW agregatom sa 6 cilindara, snage oko 335 "konja".

I dalje je mnogo nepoznanica o ovom automobilu, a većina njih biće otklonjena 6. marta u Ženevi.
Koncept FT-1 iz 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: