Opel nagrađen za digitalnu povezanost automobila

Novi Opel Insignia i Opel Vivaro Life dobili su priznanje „Connected Car Awards 2017“ za najbolja digitalno povezana vozila, koje dodeljuju nemački Auto Bild i Computer Bild.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.01.2018.

10:53

Opel nagrađen za digitalnu povezanost automobila
Foto: Opel

Na osnovu glasanja oko 15.000 čitalaca ova dva magazina, dva Opelova modela ostvarila su pobede u svojim kategorijama.

Opel Insignia je osvojila „Connected Car“ priznanje za najbolji digitalno povezan automobil.

Pored Insignije, Opel Vivaro dobio je najviše glasova za „Connected Campervan“, kao najbolji kamper u ovoj oblasti, zahvaljujući Navi 80 IntelliLink sistemu i funkciji praćenja saobraćaja u realnom vremenu.
Foto: Opel
Proizvođač automobila iz Riselshajma je poslednjih godina uživao u uspehu na „Connected Car Awards“ izborima, pre svega sa gradskim automobilom Opel Adam i IntelliLlink multimedijalnim sistemom.

Aktuelna Opel Insignia ističe se svojim IntelliLink i OnStar sistemom personalne povezanosti i servisne asistencije. Najnovija generacija IntelliLink sistema, sa glasovnom komandom i osmoinčnim kolor ekranom osetljivim na dodir, kompatibilna je sa Apple CarPlay i Android Auto funkcijama.

Pored toga, DAB+ (Digital Audio Broadcasting) značajno povećava broj dostupnih radio stanica koje mogu da se slušaju sa kvalitetnim prijemom.

Servisni asistent i sistem personalne konektivnosti, OnStar, pretvara Insigniju u mobilnu Wi-Fi pristupnu tačku sa brojnim dostupnim servisima, uključujući automatsko javljanje hitnim službama u slučaju sudara.
Foto: Opel
U sasvim drugom segmentu vozila, nedavno lansirani Opel Vivaro Life osvojio je nagradu u novoj „Connected Campervan“ kategoriji.

Zahvaljujući digitalnoj konektivnosti koju pruža Navi 80 IntelliLink sistem sa funkcijom praćenja saobraćaja u realnom vremenu, obezbeđena su ažuriranja i sugestije u vezi sa alternativnim rutama, pre nego što dođe do eventualnog zaglavljivanja u saobraćaju. Osim toga, na displeju se prikazuju lokacije prodavnica i restorana duž rute koje bi vozač možda želeo da poseti.

Navi 80 IntelliLink sistemom može lako da se upravlja putem sedmoinčnog kolor ekrana osetljivog na dodir, dugmićima na volanu ili putem glasovne komande. Ovaj sistem je takođe kompatibilan sa Android Auto funkcijom, što vlasnicima pametnih mobilnih telefona sa Android operativnim sistemom (Lollipop 5.0 i viši) pruža pristup brojnim funkcijama preko multimedijalnog sistema Opel Vivara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: