"Muscle car" vs SUV – ko je brži? (VIDEO)

Poslednjih godina SUV segment postepeno osvaja tržište automobila, a glavni gubitnik u tom "ratu" postaju sportska vozila.

Izvor: B92

Sreda, 03.01.2018.

19:45

Foto: Screenshot

Osim što su SUV praktičniji za uobičajenu upotrebu, takođe su pristupačniji za veće i moćnije motore, pa po snazi ne samo da pariraju, već i nadmašuju i najjače sportske zveri.

Kako to izgleda na stazi pokazao je obračun ultimativnog sportskog automobila, tipičnog predstavnika američke "musce car" škole Dodge Challenger SRT Hellcat i Jeep Grand Cherokee Trackhawk.

Oba su pogonjena sa 6.2-litarskim V8 od 707 KS, a kao mesto za "obaranje ruku" poslužila je test staza i trka na 402 metra.

Pre nego što pogledate video još dva podatka – prednost Challengera je bila težina 1.890 kilograma, naspram 2.430 kg Grand Cherokeeja, dok je adut Jeep bio pogon na sva četiri točka, dok se snaga kod Dodgea prenosila na zadnju osovinu iz motora koji je smešten u prednjem delu automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: