Nova G klasa debituje 15. januara

Mercedes ispraća u penziju aktuelni model i najavljuje premijeru naslednika.

Izvor: B92

Utorak, 02.01.2018.

16:40

Nova G klasa debituje 15. januara
Screenshot YouTube

Nemački proizvođač će 15. januara zvanično predstaviti novu generaciju svog legendarnog terenca, koji, kako kažu u Mercedesu, deli istu DNK sa originalnom G klasom iz 1979.

Premijera je simbolično najavljena u kratkom "tizer" videu koji je objavljen poslednjeg dana 2017. godine: Mercedes je polovinom decembra otkrio dizajn enterijera nove G klase, a očekuje se da će spoljašnjost nostii prepoznatljiv pečat ovog čuvenog terenskog vozila koje je u raznim verzijama prisutno na tržištu gotovo četiri decenije.

Osim toga, proizvođač je najavio da će nova G klasa imati prostraniju kabinu u odnosu na prethodnika, pa će putnici imati više prostora za kolena, kao i u nivou ramena. Najznačajnija novina u tom smislu je da će oni koji sede pozadi imati čak 150 mm više prostora za noge.

Spekuliše se da će se u pogonskoj gami naći mesta i za novi 2.9 litarski dizel agregat sa 6 cilindara, dok će među benzinskim opcijama biti i 4.0 litarski V8.

Više detalja o novom Mercedesu G klase biće poznato polovinom januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: