Policijski san: Patrolni Golf sa 400 ks

Tjunerska firma Oettinger predstavila je u Nemačkoj moćni Golf R modifikovan u policijsko patrolno vozilo.

Izvor: B92

Utorak, 02.01.2018.

09:45

Policijski san: Patrolni Golf sa 400 ks

Da bi uspešno parirali vozačima koji prekrše zakon na superbrzom autobanu, nemačkim policajcima koji patroliraju mrežom autoputeva u toj zemlji potrebni su odgovarajući patrolni automobili.

Imajući to u vidu, Oettinger je doradio najsnažniju, "R" verziju modela Golf, tako što je pojačao motor, unapredio performanse automobila i ugradio policijske komunikacione uređaje i dodatnu zvučnu i svetlosnu signalizaciju.
Spoljašnjost je takođe u nijansama karakterističnim za patrolne policijske automobile, a ispod haube se nalazi originalni četvorocilindarski 2.0 litarski turbo benzinac koji je pojačan sa 90 konjskih snaga, pa sada isporučuje ravno 400 "konja".

Zahvaljujući dodatnoj snazi, policijski Golf R ubrzava iz mesta do stotke za samo 3,6 s, dok je maksimalna brzina automobila 290 km/h.
Modifikacije koje je izvršio Oettinger obuhvataju i aerodinamički paket sa prednjim spliterom, krovnim spojerom i dodacima na sajtnama vozila, kao i novi izduvni sistem sa 4 izlazne cevi prečnika 90 mm.

Povrh svega, ugrađene su i nove, 20 inčne alu felne sa niskoprofilnim Hanhook pneumaticima.
Za sada nije poznato da li će se ovaj automobil naći u voznom parku nemačke policije, s obzirom da je izrađen u okviru kampanje za povećanje bezbednosti saobraćaja (Tune It! Safe!) koja promoviše bezbedno unapređivanje i prepravku serijskih modela automobila i koja se sprovodi pod pokroviteljstvom nemačkog Ministarstva saobraćaja i automobilskih kompanija.

U sklopu ove kampanje, pre godinu dana takođe je predstavljen jedan modifikovani policijski automobil – Ford Mustang.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: