Pobeda u Parizu: Predsednik AMSS izabran u savet FIA

Mirko Butulija, predsednik Auto-moto saveza Srbije (AMSS), izabran je za člana jednog od dva najvažnija tela Svetske automobilske federacije (FIA) - Svetskog saveta za mobiliti i turizam (World council for mobility and tourism - WCAMT).

Izvor: B92

Utorak, 05.12.2017.

17:13

Pobeda u Parizu: Predsednik AMSS izabran u savet FIA
Predsednik AMSS Mirko Butulija na Generalnoj skupštini FIA (Foto: AMSS)

Na generalnoj skupštini FIA u Parizu održani su izbori za predstavnika Regije 1 u svetskom savetu za mobiliti i turizam FIA, koji predvodi predsednik FIA, Žan Tod.

Većinom glasova članova Regije 1, kao jedan od tri kandidata, predsednik AMSS odneo je pobedu nad kandidatima iz Portugala i Francuske i time postao član prestižnog tela FIA.

Nakon prvog kruga izjednačen broj glasova (26:26) dobili su Mirko Butulija i predstavnik francuskog kluba ACA, Didije Boleker, što je bio rezultat i drugog kruga glasanja (33:33).

Ipak, u trećem krugu, predstavnici Regije 1 poverenje su dali predsedniku AMSS, koji je sa 36 glasova od 67 prisutnih delegata odneo pobedu, te će njegov mandat početi u petak. Inače, ovo je prvi put da je predstavnik zemalja našeg regiona izabran za člana ovog tela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: