Mala gradska zujalica: Volkswagen Up! GTI

Volkswagen je u Nemačkoj počeo da prima narudžbine za novi najmanji GTI automobil iz svoje game, koji se u toj zemlji prodaje po startnoj ceni od 16.975 evra.

Izvor: B92

Utorak, 05.12.2017.

12:15

Mala gradska zujalica: Volkswagen Up! GTI

Mali gradski automobili opremljeni snažnim motorima oduvek su imali posebnu draž, naročito među mlađom populacijom. Upravo na tu kartu igrao je Volkswagen kada je proletos predstavio konceptnu verziju vozila Up! GTI.

U međuvremenu, nemački proizvođač počeo je pretprodaju svog malog sportskog modela na domaćem tržištu, gde Up! GTI košta oko 7.000 evra više od osnovne verzije tog automobila i oko 1.100 evra manje od najjeftinijeg Golfa.
Volkswagen je najmanji GTI opremio 1.0 litarskim TSI turbo benzincem sa 115 ks i 200 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Automobil od 0 do 100 km/h stiže za 8,8 s i razvija najveću brzinu od 196 km/h.

Prosečna potrošnja iznosi 5,6-5,7 l/100 km, mereno novim, jedinstvenom postupkom testiranja lakih vozila (WLTP - Worldwide Harmonized Light Duty Test Procedures) na potrošnju goriva i ciklus emisija, koji je stupa na snagu u septembru 2017.
Na spoljašnjosti automobila vidljivi su detalji koji se tradicionalno vezuju za Volkswagenove GTI automobile, poput crvene ukrasne lajsne na maski hladnjaka, dok sama maska ima rešetku u vidu pčelinjeg saća. U kabini, to su tipična karirana sedišta u retro stilu.

Up! GTI postavljen je na 17 inčne alu felne, a težište vozila niže je 15 mm u odnosu na standardnu verziju ovog modela. Utisku da se radi o sportskom automobilu doprinosi i mali krovni spojler.

Osim u tradicionalnoj beloj i crvenoj nijansi, koje su klasične GTI boje, sportski Up! Može se naručiti i u tamno srebrnoj i perla crnoj.

Više fotografija modela VW Up! GTI možete pogledati u Galeriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: