BMW M3 CS za 1.200 srećnika / FOTO

BMW je objavio fotografije i tehničke detalje CS verzije svoje sportske limuzine sa unapređenim performansama u odnosu na regularni M3.

Izvor: B92

Sreda, 08.11.2017.

11:01

BMW M3 CS za 1.200 srećnika / FOTO

Slično kao i kod BMW-a M4 CS, i ovog puta nemački proizvođač je pojačao šestocilindarski 3.0 TwinPower Turbo koji u modelu M3 CS isporučuje 458 ks (337 kW) i 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Povezan sa sedmobrzinskim M DCT automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom, motor omogućava da automobil iz stanja mirovanja do stotke stigne za 3,9 s i da razvije maksimalnih 280 km/h.
U odnosu na standardni BMW M3, CS je lakši za oko 50 kg, zahvaljujući upotrebi plastičnih materijala ojačanih ugljeničnim vlaknima.

Ovi materijali primenjeni su u izradi haube i krova, kao i u nekim drugim delovima karoserije. To ne samo da je uticalo na smanjenje mase automobila, već je doprinelo da se težište mase vozila pomeri naniže, čime su poboljšane vozne karakteristike.

Pored toga, vozačima će na raspolaganju biti adaptivni M sistem oslanjanja i aktivni M diferencijal.
BMW M3 CS ima i sportski izduv sa 4 izduvne cevi sa samom kraju sistema, a radi boljeg prijanjanja pri velikim brzinama ugrađeni su novi zadnji spojler i difuzor.

Kupci će moći da biraju između 19 i 20 inčnih alu felni na koje su montirane Michelin Pilot Super Sport gume.
Unutrašnjost je opremljena Merino kožnim sportskim sedištima sa detaljima od Alcantare.

Budući vlasnici će osim u zvuku moćnog šestocilindraša moći da uživaju i u Harman Kardon audio sistemu, a na raspolaganju će im biti i multimedijalni sistem sa navigacijom.
BMW će početi da prima narudžbine za M3 CS u januaru 2018, a planirana je limitirana serija do svega 1.200 vozila.

Cena za sada nije saopštena, ali očekuje se da će se kretati oko 70.000 evra.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: