Komšije počele da izrađuju novi Fordov SUV

U Fordovoj rumunskoj fabrici u Krajovi počela je proizvodnja evropske verzije malog SUV modela EcoSport.

Izvor: B92

Petak, 13.10.2017.

09:29

Komšije počele da izrađuju novi Fordov SUV

Ford je odlučio da proizvodnju EcoSport za kupce u Evropi premesti iz Indije u Rumuniju zbog rasta tražnje, a kompanija je investirala 200 miliona evra u pogon u Krajovi i zaposlila 1.700 novih radnika.

Najmanji Fordov SUV, koji je u klasi modela Renault Captur, Peugeot 2008, Opel Mokka, zabeležio je u 2016. u Evropi rast prodaje od preko 30% u odnosu na 2015, dok je u prvih osam meseci 2017. tražnja za ovim automobilom skočila za novih 27%.
Inače, EcoSport koji se izrađuje u Rumuniji stiže na 56 tržišta i 3 kontinenta, a osim na Starom kontinentu, podaje se i u Turkmenistanu i Južnoj Africi.

Ford je saopštio da će u Krajovi nastaviti da proizvodi svoj 1.0 litarski EcoBoost benzinac koji se i ranije tu sklapao.
EcoSport koji se proizvodi u Rumuniji ima osvežen dizajn u odnosu na prethodnu verziju, novi Sync3 multimedijalni sistem, inteligentni pogon na sva 4 točka, a u ponudi je i ST-Line varijanta.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: