Srpska premijera: Novi Volvo XC60

Volvo je tokom leta započeo prodaju novog XC60 na srpskom tržištu po ceni od 45.990 evra, a zvanična premijera ovog vozila održana je u ponedeljak 9. oktobra u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 10.10.2017.

11:59

Srpska premijera: Novi Volvo XC60

Novi XC60 zameniće izuzetno uspešnu prvu generaciju ovog SUV vozila, koja je, od svog predstavljanja, za devet godina postala najprodavaniji SUV srednje veličine u Evropi.

Volvo XC60 danas predstavlja oko 30 procenata ukupne globalne prodaje vozila ove marke, a prethodni model je širom sveta isporučen u skoro milion jedinica.

Novi nivo bezbednosnih sistema

Volvo XC60 druge generacije jedan je od najbezbednijih savremenih automobila, sa puno nove tehnologije. Steer Assist (pomoć pri upravljanju) dodat je već poznatom City Safety sistemu.

Novi bezbednosni sistem nazvan Oncoming Lane Mitigation pruža pomoć vozaču kako bi se ublažili čeoni sudari, dok Blind Spot Indication System (BLIS) za detekciju vozila u mrtvom uglu sada koristi funkciju pomoći pri upravljanju kako bi se smanjio rizik od sudara prilikom promene saobraćajne trake.

Nova generacija City Safety sistema u XC60 koristi napredan sistem radara i kamere kako bi se otkrile potencijalne opasnosti poput drugih vozila, pešaka, biciklista i velikih životinja ispred vozila. On upozorava i može čak da zakoči umesto vozača, kako bi pomogao da se izbegne ili ublaži sudar kada osoba za volanom ne reaguje na vreme.

Pilot assist, Volvoov napredni polu-autonomni sistem asistencije vozaču, vodi računa o upravljanju, ubrzanju i kočenju na dobro obeleženim putevima do brzine od 130 km/h, i dostupan je kao opcija.

Motorizacija

Novi XC60 nudi široku paletu motora. Predstavljen je sa dizel motorima, D4 sa 190 ks i D5 sa PowerPulse tehnologijom, koji isporučuje 235 ks.

Od benzinaca u ponudi su T5 koji ima 254 ks i T6 koji sa turbo punjačem sa kompresorom isporučuje 320 ks.

U vrhu ponude je T8 Twin Engine benzinski plug-in hibrid, sa 407 ks i ubrzanjem od 0 do 100 km/h za samo 5,3 sekundi.

Elementi koji doprinose ugodnijoj u vožnji

XC60 ima novi CleanZone četvorozonski klima sistem koji neutrališe štetne čestice iz spoljašnje sredine i isporučuje čist vazduh u kabini.

Pored toga, multimedijalni i mrežni servisi nude Sensus i Volvo On Call aplikaciju (predviđa se da će u našem regionu Volvo on Call aplikacija zaživeti krajem ove ili početkom sledeće godine). Obe su dobile grafičko ažuriranje uz unapređenu upotrebljivost.

Kao na Volvo modelima serije 90, integracija smartfon uređaja dostupna je uz CarPlay i Android Auto funkcije.

Cene i finansiranje

Novi Volvo XC60 na tržištu Srbije startuje sa cenom od 45.990 evra.

Ova cena se odnosi na model XC60 D4 140 kW (190 ks) Momentum+, sa Business Connect paketom i paketom "osvetljenje".

U ponudi je i opcija Volvo Car Finansiranja sa fiksnom kamatnom stopom 2,49%. Novi Volvo XC60 proizvodi se u fabrici Torslanda u Švedskoj.
Volvo XC60 - prva i druga generacija
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: