Hyundai Kona - novi mali korejski SUV u Frankfurtu

Hyundai Kona, koji je imao premijeru na sajmu u Frankfurtu, imaće zadatak da pomogne kompaniji u ostvarivanju cilja da do 2021. postane vodeći azijski proizvođač automobila u Evropi.

Izvor: B92

Utorak, 12.09.2017.

12:59

Hyundai Kona - novi mali korejski SUV u Frankfurtu
Foto: Newspress

Kako kažu u Hyundaiju, prilikom razvoja ovog modela fokus je bio na poboljšanju vozne dinamike, kako bi se postavili novi standardi u segmentu malih SUV vozila. Dizajn automobila je pre svega prilagođen mlađoj klijenteli, kao najvažnijoj ciljnoj grupi koja će kupovati ovo vozilo, kažu u Hyundaiju.

Automobil je dugačak 4.165 mm, širok 1.800 mm i visok 1.550 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.600 mm.
Foto: Newspress
Pored standardnog prednjeg pogona, kupcima će na raspolaganju biti i opcioni pogon na sva 4 točka, što nije uvek slučaj sa modelima iz potkompaktnog SUV/krosover segmenta, pa se ova karakteristika može ubrojati u komparativne prednosti Kone.
Foto: Newspress
Kada je reč o evropskom tržištu, kupcima će biti na raspolaganju trocilindarski 1.0 T-GDI turbo benzinac sa šestobrzinskim manuelnim menjačem koji proizvodi 120 ks a iz mesta do 100 km/h stiže za 12 s, uz maksimalnu brzinu od 181 km/h.

Najveći obrtni moment iznosiće 172 Nm. U Evropi će se prodavati i 1.6 litarski dizelaš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: