Škoda razmatra Karoq vRS sa 300 ks!

Češki proizvođač mogao bi da ponudi kupcima sportsku verziju svog novog SUV modela, otkrio je prvi čovek Škode, Bernhard Maier.

Izvor: B92

Petak, 19.05.2017.

13:34

Škoda razmatra Karoq vRS sa 300 ks!

Nakon promocije modela Karoq, koja je održana u četvrak 18. maja u Stokholmu, Maier je u razgovoru za Autocar rekao da postoji interesovanje Škodinih kupaca za jednim sportskim SUV modelom sa vRS oznakom, ali i da još nije dato zeleno svetlo za proizvodnju Karoqa vRS.

Škoda Karoq u početku će se proizvoditi u pet verzija, sa 2 benzinska i 3 dizel motora. Trenutno najjači model je 2.0 TDI sa 190 ks i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Ova verzija je opremljena automatizovanim DSG menjačem sa duplim kvačilom i 4x4 sistemom, a automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,8 s, dok je maksimalna brzina 211 km/h.

Ukoliko dođe do njegove realizacije, Karoq vRS bi mogao da ima 2.0 litarski TSFI benzinac koji će koristiti buduća Seat Ateca Cupra, a za koji se veruje da proizvodi 300 ks i razvija 380 Nm. Ovakav Karoq vRS bi iz stanja mirovanja do stotke mogao da stigne za oko 6 s.

Osim vRS verzije, Maier je nagovestio da u Škodi u budućnosti planiraju i Karoq “plug-in” hibrid.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: