Novi Suzuki Swift dobio limuzinsku verziju

Nova generacija modela Swift uskoro stiže na srpsko tržište, a ovih dana u Indiji je predstavljena sedan verzija koju nećemo viđati na našim putevima.

Izvor: B92

Sreda, 26.04.2017.

12:07

Novi Suzuki Swift dobio limuzinsku verziju

Swift sedan proizvodiće se u Indiji, u saradnji sa kompanijom Maruti, i imaće oznaku Dzire na tamošnjem tržištu.

Maruti Suzuki Dzire baziran je na istoj mehaničkoj platformi kao novi Swift, što će doprineti da automobil bude lagan, ali i dovoljno čvrste konstrukcije, što je posebno važno sa aspekta bezbednosti s obzirom da jeftini modeli iz nižih klasa koji se prodaju u Indiji često imaju veoma niske bezbednosne standarde.
Dzire će biti ponuđen sa 1.3 litarskim dizelašem sa 73 ks i sa 1.2 litarskim benzincem koji proizvodi 83 ks. U oba slučaja snaga će se na točkove prenositi putem petobrzinskog manuelnog ili opcionog automatskog menjača.
Skuplje verzije, poput primerka sa fotografija, imaće bogatiju opremu i enterijer na nivou modela iz neke od viših automobilskih klasa. Ovakvom utisku doprinose detalji kao što je veliki ekran multimedijalnog sistema, ukrasni detalji od drveta, startovanje motora na dugme...

Maruti Suzuki Dzire namenjen je pre svega kupcima u Indiji, ali i nekim drugim tržištima u razvoju, tako da neće biti dostupan u Evropi.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: