Dobar start srpskih motociklista na Svetskom šampionatu

Povodom početka takmičenja naših motociklista na ovogodišnjem Svetskom šampionatu "24 Heures Moto", u Auto-moto savezu Srbije održana je konferencija za medije.

Izvor: B92

Utorak, 25.04.2017.

14:30

Dobar start srpskih motociklista na Svetskom šampionatu
Foto: AMSS

Na najzahtevnijoj, najtežoj i najprestižnijoj trci motociklista na svetu, "24 sata Le Mana", u okviru Svetskog šampionata "24 Heures Moto", u Francuskoj je na stazi Sart, dugačkoj 13,65 kilometara, srpski tim predvođen vozačem Daliborom Miletićem i njegovim kolegama Željkom Pavlovićem, Draganom Ljubinkovićem i rezervom Brendonom Cretuom, ostvario odličan rezultat i trku završio na 15. mestu.

U najjačoj kategoriji "Super bike"“ naši takmičari su u prvoj u nizu, od ukupno pet trka ovogodišnjeg 40. FIM svetskog Šampionata u trkama izdržljivosti, disciplini "Endurance", osvojili prvih 6 bodova.

Pobednik trke u Le Manu bila je ekipa Yamaha, tim GMT 94. Na drugom mestu je tim Yamaha YART, a trećeplasirani na ovoj trci su takmičari iz fabričkog tima Kawasaki.

Vozač tima AMSS- TRB Vidra Team Serbia, Dalibor Miletić, zahvalio je AMSS i sponzoru Slavenu Ristiću na podršci i istakao da se nada da će i predstojeće trke u Šampionatu biti uspešne, bez obzira na sve izazove koji su pred njima.

U jakoj konkurenciji fabričkih timova Honde, Yamahe, Kawasakija, Suzukija, BMW-a i Ducatija, članovi srpskog tima vozili su 24 sata neprekidno motor Yamaha R1. Uspeh čini još većim činjenica da je srpska ekipa posle duže pauze ponovo učestvovala u ovoj najjačoj klasi.

"Tehnički problemi pratili su naš tim sve do završetka trke", rekao je na konfernciji vozač Dalibor Miletić

Ipak, najveći problem dogodio se kada je jedan od takmičara udario našeg Dalibora Miletića. Tom prilikom naš najbolji vozač je pao i završio u medicinskom centru, srećom samo ugruvan. Motocikl je ozbiljno oštećen ali mehaničari su dali sve od sebe i drugi vozač je nastavio trku.

Sledeća trka vozi se 20. maja u Nemačkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: