Top 5: Najbolji koncepti iz riznice Porschea / VIDEO

Porsche je iz svoje bogate istorije za vas izdvojio 5 konceptnih automobila koji po mišljenju dizajnera te kompanije zaslužuju posebnu pažnju.

Izvor: B92

Petak, 17.03.2017.

11:14

Top 5: Najbolji koncepti iz riznice Porschea / VIDEO
Screenshot YouTube

Iako često ne dobace do produkcijske verzije, dizajnerske studije i konceptna vozila veoma su bitna za razvoj budućih modela svakog proizvođača automobila.

Koncepti služe i za ispipavanje pulsa automobilske javnosti i potencijalnih kupaca. Čak i ako se ne transformišu odmah u serijski model, ideja koja stoji iza ovih projekata ponekad se reafirmiše i realizuje tek deceniju ili dve kasnije.
Screenshot YouTube
Među brojnim konceptnim automobilima koje je Porsche konstruisao tokom decenija postojanja, u ovom Top 5 videu predstavljeni su neki zaista izuzetni automobili - iako nisu svi ušli u serijsku proizvodnju.

Prvi među njima je koncept koji je prethodio legendarnom modelu 911, a poslednji je Mission E, električni sportski automobil sa 4 vrata koji još čeka na svoju produkcijsku verziju.
Screenshot YouTube
Pogledajte video:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: