Napravili najjeftiniji auto - a onda i sportski dvosed

Indijska kompanija Tata Motors izložila je na aktuelnom sajmu u Ženevi sportski automobil Racemo u okviru novog podbrenda TAMO.

Izvor: B92

Sreda, 15.03.2017.

13:17

Napravili najjeftiniji auto - a onda i sportski dvosed
Foto: Newspress.co.uk

Proizvođač koji je u svetu najpoznatiji po projektu najjeftinijeg serijskog modela Nano, ali i kao vlasnik kompanije Jaguar Land Rover, odlučio je da se oproba u novom automobilskom segmentu.

Prvi sportski dvosed Tata Motorsa realizovan je u okviru nove podmarke TAMO, a oblikovan je u dizajnerskom studiju indijske kompanije koji se nalazi u Torinu.
Foto: Newspress.co.uk
Racemo je izrađen od patentiranog višeslojnog MoFlex materijala, koji se prvi put primenjuje u auto-industriji na jednom putničkom vozilu.

Ovaj materijal svojom strukturom omogućava veliku slobodu u oblikovanju karoserije.
Foto: Newspress.co.uk
Racemo dobija pogon od centralno postavljneog trocilindraskog 1.2 turbo benzinca koji isporučuje 190 ks (140 kW) i 210 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snaga se na točkove prenosi putem šestobrzinskog automatika, a automobil do stotke ubrzava za oko 6 sekundi.
Vozilo koje je prikazano u Ženevi je još uvek u formi koncepta, a Tata Motors nije saopštio tačan datum premijere serijske verzije. Očekuje se da će produkcijski model biti spreman 2018. godine.
.
Foto: Newspress.co.uk
.
Foto: Newspress.co.uk
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: