Premijera: Mitsubishi Eclipse Cross / FOTO

Mitsubishi je objavio fotografije i tehničke detalje svog novog kompaktnog krosovera.

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2017.

13:05

Premijera: Mitsubishi Eclipse Cross / FOTO

Za naziv ovog automobila japanski proizvođač iskoristio je ime jednog od ranijih modela iz svoje game - Eclipse, i dodao mu odrednicu Cross.

U pitanju je prvi krosover/SUV model Mitsubishija otkako je ovu kompaniju kupio Nissan.
Eclipse Cross je dizajnerski baziran na konceptu XR-PHEV, a iako su linije serijskog modela ublažene u odnosu na prototip, automobil će itakako privlačiti poglede svojim izgledom.

Enterijer nije toliko avangardan u pogledu dizajna, a već na prvi pogled izdvaja se veliki ekran multimedijalnog sistema koji svojom pozicijom i oblikom podseća na onaj iz BMW-a.
Motorizacija se sastoji od jednog benzinskog i jednog dizel agregata.

Novi 1.5 litarski turbobenzinac sa direktnim ubrizgavanjem uparen je sa menjačem sa kontinualno-promenljivim stepenom prenosa (CVT). Specifikacije motora nisu saopštene, ali je Mitsubishi otkrio da menjač raspolaže i sa manuelnim, sportskim modom rada u kome ima 8 brzina.
Za one koji preferiraju dizelaše tu je 2.2 litarski turbo dizel motor, takođe sa direktnim ubrizgavanjem, za koji proizvođač tvrdi da je razvijen specijalno za model Eclipse Cross.

Motor je povezan sa osmobrzinskim automatikom.
Eclipse Cross će biti dostupan u verzijama sa prednjim, i elektronski kontrolisanim pogonom na sva 4 točka.

Automobil će debitovati na salonu u Ženevi a u prodajne salone stiže do kraja ove ili početkom 2018. godine.
.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: