Novi Citroen C3 stigao u Srbiju

Treća generacija popularnog Citroenovog modela na našem tržištu može da se nabavi po ceni od 9.890 evra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.02.2017.

09:21

Novi Citroen C3 stigao u Srbiju

Automobil koji je od 2002, kada je predstavljen prvi C3, pronašao put do više od 3,5 miliona kupaca, dobio je potpuno izmenjen dizajn, pojačan brojnim mogućnostima personalizacije.

Kada je reč i spoljašnjosti, novi C3 može da ima dvobojnu karoseriju - na raspolagnju su 9 nijansi karoserije i 3 boje krova, koje prate posebno obojeni detalji na kućištima svetala za maglu, kućištima retrovizora, zadnjim bočnim staklima i bočnoj zaštitnoj Airbump lajsni. Kupcima je dostupna i jeftinija, "ogoljena" verziju bez zaštitnih elemenata na vratima.
Dimenzije (dužina/širina/visina): 3,99/1,75/1,47 m. Meðuosovinsko rastojanje: 2,54 m
U unutrašnjosti su dostupna 4 nivoa opreme. Pored toga, u ponudi je i stakleni panoramski krovi koji omogućava da kabina bude maksimalno osvetljena prirodnom svetlošću, zatim sedmoinčni ekran multimedijalnog sistema u obliku tableta, na kome su dostupne sve funkcije, kao i opcija otključavanja i pokretanja vozila bez ključa.

Za one koji žele da ovekoveče svoja putovanja, novi C3 u ponudi ima i ConnectedCam sistem koji se sastoji od širokougaone kamere povezane sa vebom. Vozač jednostavnim pritiskom na dugme beleži fotografije i video snimke u trajanju do 20 sekundi (kada auto nije u pokretu), i postavlja ih na društvene mreže.
Prtljažnik: 300 l
Motorizacija obuhvata trocilindarske PureTech benzince sa 82 i 110 ks, kao i BlueHDi dizelaše koji proizvode 75 i 100 ks. Kupci mogu da biraju između manuelnog menjača i automatika sa šest stepeni prenosa.

Na raspolaganju su i brojne tehnologije u službi pomoći u vožnji, kao što je sistem Mirror Screen koji omogućava povezivanje sa smartfonom i "kopira" njegov prikaz na centralnom ekranu, zatim kamera za vožnju unazad sa senzorima za parkiranje, sistem pomoći pri polasku na uzbrdici koji sprečava neželjeno kretanje vozila unazad, stabilizujući automobil na dve sekunde.
Bogata opciona oprema uključuje i 3D satelitsku navigaciju, sa informacijama o izmenama u saobraćaju koje su dostupne u realnom vremenu, upozorenje na druga vozila u mrtvom uglu, kao i detekciju umora kod vozača - upozorenje se šalje posle dva sata neprekidne vožnje, pri brzinama većim od 70 km/h.

Još jedna tehnologija u službi bezbednosti je upozorenje na neželjeni izlazak automobila iz okvira vozne trake kojom se kreće, pri brzini od najmanje 60 km/h, uz zvučno i vizuelno obaveštenje.
Citroen C3 dostupan je u Srbiji po promotivnim cenama, koje startuju od 9.890 evra, koliko košta benzinac sa motorom snage 82 ks (60 kW), manuelnim menjačem i paketom opreme Live.

Najjeftniji dizelaš sa 75 konjskih snaga i, takođe, manuelnom menjačem, može se kupiti za 11.890 evra.
Bazièni Citroen C3 Live
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: