Volvo seli proizvodnju najluksuznije limuzine u Kinu

Volvo S90, koji se do sada izrađivao isključivo u Švedskoj, uskoro će proizvoditi u fabrici u Kini, saopštila je ta kompanija.

Izvor: B92

Sreda, 02.11.2016.

10:09

Volvo seli proizvodnju najluksuznije limuzine u Kinu

Osim toga, švedski proizvođač predstavio je i novu naluksuzniju verziju limuzine S90 sa oznakom Excellence, baziranu na produženom modelu S90 L, dostupnom samo na kineskom tržištu.

Volvo S90 proizvodio se u pogonu Torslanda, u Švedskoj, a ubuduće će se izrađivati u gradu Daqing u Kini, odakle će se izvoziti na tržišta širom sveta. U svom saopštenju, proizvođač se pohvalio da je S90 "najluksuzniji automobil koji se ikada izrađivao u Kini".
Prvi primerci će sići sa fabričkih traka u decembru, a početkom 2017. pridružiće im se i specijalna varijanta S90 Excellence. Ova superluksuzna verzija predstavljena je u formi koncepta u aprilu 2016, na sajmu automobila u Pekingu.

Zadnja sedišta su razdvojena, a putnik koji sedi pozadi sa desne strane, na raspolaganju ima brojne sadržaje i pogodnosti.
Umesto klasičnog suvozačkog sedišta, postavljena je konzola na kojoj se nalazi veliki ekran osetljiv na dodir, a automobil se može pretvoriti u kancelariju zahvaljujući pokretnoj tastaturi, pa je tokom vožnje moguće završiti i neke poslovne obaveze.

Za trenutke relaksacije i hedonizma, tu je i minibar sa hladnjakom koji se nalazi na centralnoj konzoli.
Volvo S90 Excellence zasnovan je na verziji sa produženim međuosovinskim rastojanjem, koja se nudi na kineskom tržištu, a u standardnu opremu spadaju i grejači/hladnjaci držača za čaše, panoramski stakleni krov i podesiv oslonac za noge putnika na zadnjem sedištu.

S90 Excellence prodavaće se isključivo sa T8 Plug-in hibridnim pogonskim sistemom ukupne snage 407 ks.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: