Prve saobraćajke zbog igrice Pokemon Go

Dvadesetosmogodišnji Amerikanac umalo je nastradao kada je njegovo vozilo skrenulo sa puta i zakucalo se u obližnje drvo, dok je jednu devojčicu udario automobil na ulici. Oboje su u trenutku nesreće igrali Pokemon Go na svom mobilnom telefonu.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.07.2016.

09:07

Prve saobraćajke zbog igrice Pokemon Go
Foto: Auburn Police

Izgleda da je samo pitanje dana kada će aplikacija Pokemon Go koja je u poslednje vreme zaludela vlasnike smartfon uređaja širom sveta, dovesti do prvih žrtava u saobraćaju.

Pokemon Go je igra za mobilne telefone, koja igračima omogućava da istražuju okolinu u stvarnom životu koristeći GPS svog uređaja. Cilj je da se odlaskom do realnih lokacija uhvate virtuelna stvorenja iz igre.

Najnovije vesti iz SAD pokazuju da su pojedini korisnici uključivši aplikaciju izgleda isključili zdrav razum. Tako je jedan vozač iz Oburna u saveznoj državi Njujork zanesen igricom "zaboravio" da treba da upravlja svojim automobilom - trenutak kasnije, vozilo je nekontrolisano skrenulo sa puta i udarilo u drvo. Na sreću, vozač nije teže povređen, ali je ovaj incident podstakao policiju u SAD da ukaže na opasnost koju za učesnike u saobraćaju predstavlja Pokemon Go, pre svega za pešake.
Foto: Auburn Police
"Ovo je postalo zastrašujuće. Ljudi hodaju ulicama ne obraćajući pažnju na svoje okruženje", rekao je šef policiji u Oburnu, Šon Batler. Policija je čak izdala upozorenje za korisnike aplikacije u kome apeluju na vozače da ne igraju Pokemon Go dok upravljaju automobilom a da pešaci budu svesni svog okruženja i ne zure u telefon kada se nalaze u neposrednoj blizini puteva i drugih saobraćajnica, pogotovo kada se kreću kolovozom.

Da je upozorenje objavljeno sa razlogom, svedoči još jedan incident koji se takođe ovih dana dogodio u Sjedinjenim Državama, kada je 15-godišnjakinju udario automobil dok je igrala Pokemon Go. Devojčicu je igra "vodila" duž prometnog puta, kada je na nju naletelo vozilo. Vozač je izašao da joj pomogne i sačeka dolazak hitne pomoć. U bolnici je utvrđeno da je povredila ključnu kost i stopalo, a zadobila je i posekotine i modrice po telu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: