Mitsubishi ima plan: Po jedan novi SUV svake godine

Cilj japanskog proizvođača je da do 2021. na tržište svake godine lansira po jedan SUV model i tako postane prepoznatljiv u svetu pre svega kao proizvođač ove vrste automobila, piše Auto Express.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.03.2016.

11:34

Mitsubishi ima plan: Po jedan novi SUV svake godine
Mitsubishi eX Concept

Citirajući prvog čoveka Mitsubishija za Veliku Britaniju, ovaj magazin objavio je da kompanija planira da svake godine uveća broj prodatih automobila za oko 45.000. Jedan od prvih noviteta biće model zasnovan na eX dizajnerskoj studiji iz 2015, koji će biti u rangu sa Nissanom Juke i sličnim malim SUV / krosover vozilima.

Automobil će imati električni pogon, ali ne isključuje se i verzija sa konvencionalnim benzinskim i dizel motorima.
Mitsubishi XR-PHEV II Concept
Model koji će u gami Mitsubishija zauzeti mesto iznad pomenutog vozila, takođe će po karakteristikama biti krosover, a kao osnova poslužiće koncept XR-PHEV II, predstavljen na sajmu u Ženevi 2015. Podsećamo, konceptna verzija je koristila Plug-in hibridni pogonski sistem koji se sastoji od benzinca i elektromotora sa 163 ks.

U planu je i novi Outlander, ali ne pre 2020. Ovaj model takođe će biti dostupan sa Plug-in hibridnim pogonom, a još uvek nije odlučeno da li će u ponudi biti i opcija sa 7 sedišta.

Na kraju, Mitsubishi će na bazi modela L200 ponuditi i novi Pajero sa tri reda sedišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: