"Zatezanje bora": Peugeot 2008 za 2016.

Od pojave modela 2008 proteklo je tri godine i došlo je vreme za prvi redizajn malog krosovera.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.02.2016.

09:04

Stilske promene u poređenju sa verzijom iz 2013. su minimalne. Dizajneri su preoblikovali prednju masku i u njeno središte smestili amblem brenda (ranije se hromirani "lavić" nalazio na vrhu haube).

Automobil je dobio dodatnu zaštitu na donjim, izloženim delomiva karoserije, pa su plastičin elementi sada postavljeni i na lukove blatobrana iznad točkova.
Osveženi Peugeot 2008 biće dostupan u pet benzinskih i šest dizel varijanti. Svi benzinski motori su trocilindarski, zapremine 1.2 litra. Peugeot izdvaja ekonomični PureTech 82 koji u kombinaciji sa petobrzinskim automatikom prema fabričkim podacima prosečno troši 4,4 l/100 km. Istu potrošnju beleži i PureTech 110, ali uparen sa petobrzinskim manuelnim menjačem.
Za dizel opcije odabrani su 1.6 litarski motori, koji su standardno povezani sa petostepenim manuelnim menjačima, dok je šestobrzinski automatik dostupan u verziji BlueHDi 100 S&S. Ovaj model ujedno je i najekonomičniji, sa prosečnom potrošnjom od 3,6 l/100 km.

Na raspolaganju je i šestostepeni manuelni menjač i to u najsnažnijoj varijanti BlueHDi 120 S&S.
Peugeot 2008 GT Line
Restilizovani 2008 po prvi put je dostupan i sa GT Line paketom, koji između ostalog sadrži ekskluzivne 17 inčne alu felne, crne okvire maske hladnjaka i farova za maglu, dok su krovne šine takođe zatamnjene.
Promene u unutrašnjosti obuhvataju novi multimedijalni sistem sa MirrorLink i Apple CarPlay funkcijama, čime je omogućeno povezivanje Andorid i iPhone mobilnih uređaja.

Peugeot 2008 za 2016. opremljen je i Active City Brake sistemom koji je u stanju da u gradskoj vožnji, pri manjim brzinama i usporenom saobraćaju, automatski zaustavi vozilo ako proceni da je udarac u drugi automobil neizbežan.
Vozaču ima na raspolaganju i Grip Control komandu, koja se nalazi na centralnoj konzoli, a koja omogućava izbor jednog od pet dostupnih načina vožnje: Standard, Snow (za snežne uslove) All-Terrain (za vožnju izvan asfaltiranih puteva), Sand (za peščane podloge) i ESP Off (vožnja sa isključenim sistemom elektronske stabilnosti).

Restilizovani Peugeot 2008 imaće premijeru na sajmu automobila u Ženevi, koji počinje 1. marta, a u prodajnim salonima očekuje se u prvoj polovini godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: