"Ajkula" dobija naslednika 2018?

Inspiraciju za oznaku luksuzne automobilske linije DS, Citroen je dobio od orignalne "ajkule" iz 1955. Šest decenija kasnije, svet još uvek iščekuje naslednika legendarnog Citroena DS.

Izvor: B92

Nedelja, 12.07.2015.

13:10

Default images
Ilustracija: Koncept DS Numero 9 iz 2012.

Iako je nedavno postao zasebna marka u okviru kompanije "PSA Peugeot Citroen", DS je i dalje usko povezan sa Citroenom i njegovom tradicijom.

Osnovan 2009. kao luksuzna linija Citroena, DS je do sada tržištu ponudio modele DS3 (u klasičnoj i kabriolet verziji), DS4 i DS5, dok su se na kineskom tržištu pojavili limuzina DS 5LS i krosover DS 6WR.
Ilustracija: Koncept DS Numero 9 iz 2012.
Iako se već godinama u medijima najavljuje model koji bi simbolično predstavljao sponu sa originalnom "ajkulom", do realizacije jednog takvog automobila još uvek nije došlo.

Ipak, kako saznaje Automotive News, DS nije odustao od top limuzine. Ovaj sajt navodi da je u pripremi model DS8 koji će u prodajne salone stići 2018. godine.
Ilustracija: Koncept DS Numero 9 iz 2012.
Novi model bi trebalo da ima stiske elemente originalnog Citroena DS iz 1955. ali i modernih konceptnih vozila - Numero 9 i Divine DS.

DS8 bi bio baziran na EMP2 mehaničkoj platformi i pozicioniran tako da se na tržištu suprotstavi modelima kao što su na primer Audi A6 ili BMW Serije 5.
Citroen DS iz 1955.
S obzirom da je DS svoja dva najnovija modela, DS 5LS i DS 6WR, predstavio u Kini, očekuje se da će i budući DS8 prvo biti ponuđen kupcima u toj zemlji, pre nego što, eventualno, stigne i u Evropu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: