Robotaksi vozila blokirala saobraćaj – opet FOTO/VIDEO

Sve su češći slučajevi u kojima taksi vozila bez vozača blokiraju ulice američkih gradova.

Podeli
Foto: Phil Pasquini/Shutterstock
Foto: Phil Pasquini/Shutterstock

Autonomni Cruise General Motorsa ponovo je na naslovnim stranama medija, ovog puta njegova postava iz Ostina u Teksasu. Društvenim mrežama se šire video snimci robotaksi vozila okupljenih na sredini ulice gde su blokirali saobraćaj.

Na njima se vide samovozeći automobili koji delimično stoje u koloni, nekolicina je zaustavljena u suprotnom smeru, a nekima su uključena sva četiri žmigavca.

Ovo nije prvi put da su Cruise vozila izazvala ovakav, pomalo distopijski zastoj.

Prošlog meseca, desetak robotskih taksija blokiralo je saobraćaj u San Francisku, a ista stvar se dogodila prošlog jula. Zaposleni u kompaniji Cruise su pokušali da otklone zastoj, ali očigledno ne tako uspešno.

Kako saznaje The Drive, portparol upire prst na gust saobraćaj pešaka i vozila kao mogući uzrok zastoja, čemu sistem kontrole Cruise vozila očigledno nije dorastao.

"Saobraćaj pešaka i vozila na ulici je bio veoma gust", rekao je on.

"Naši automobili su dizajnirani da daju prioritet bezbednosti, a to uključuje oprez oko pešaka. Cruise kontinuirano nadgleda svoj vozni park i u nedelju ujutru smo upozoreni na zastoje. Uspeli smo da to rešimo i sva vozila su autonomno napustila područje. Izvinjavamo se za sve neprijatnosti."

U svakom slučaju, sve je više građana koji su nezadovoljni robotaksi vozilima i koji više ne prihvataju izgovore generalnog direktora kompanije Cruise za Ostin da "nisu savršeni".

Naime, Cruise robotaksi je programiran da jednostavno stane u opasnoj ili nepredvidivoj situaciji za koju ne postoji posebno razvijen algoritam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 22 idi na stranu