Pratio navigaciju, pa poginuo: Na tom mestu više nije bilo mosta

Udovica je podnela tužbu protiv državnih službenika i Gugla.

Izvor: Revijahak.hr
Podeli
Foto: Mikbiz/Shutterstock
Foto: Mikbiz/Shutterstock

Napolju je bio mrkli mrak, a noć je bila kišna, pa je Filip P. iz američke države Severna Karolina 30. septembra 2022. u Gugl mape uneo svoju adresu i sledio uputstva. Ono što nije znao je da ga je navigacija vodila pravo preko mosta Snou Krik u selu Hikori. Međutim, most se već delimično srušio 2013.

Na mestu ulaska na most trebalo je da budu barikade koje bi sprečile vozače da uđu na most. Međutim, one su u trenutku prilaska vozila mostu već bile vandalizovane i uklonjene. Ništa ne sluteći, otac dvoje dece nastavio je pravo ka mostu i svojim terencem upao u šest metara duboku reku, piše Revijahak.

Nažalost, nije mogao da izađe iz automobila i udavio se.

Skoro godinu dana kasnije, njegova udovica Alicia P. sada tuži Gugl. U tužbi se navodi da je Gugl ignorisao žalbe na most i da nije ažurirao svoje mape kako bi putevi bili bezbedni i prohodni.

Od aprila 2023, Google mape i dalje prikazuju most kao prohodan, dok Google Street View prikazuje most netaknut, ali te slike su iz oktobra 2012.

Udovica je podnela i tužbu protiv državnih funkcionera jer su, prema rečima advokata, imali dužnost i odgovornost da održavaju most Snou Krik. Međutim, oni to nisu uradili i nisu postavili adekvatne barijere.

Ova tužba otvara niz logičnih pitanja, a ceo događaj je upozorenje – navigacioni sistemi vas samo usmeravaju i, generalno, ne zna trenutno stanje putne infrastrukture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 22 idi na stranu